Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Ήπιο αρνητικό ξεκίνημα περιμένουν οι αναλυτές –Το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού

ΧΑ: Ήπιο αρνητικό ξεκίνημα περιμένουν οι αναλυτές –Το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού
Μετά το πρόσφατο ράλι, η συσσώρευση είναι το επικρατέστερο σενάριο, πριν δοκιμάσει ξανά η αγορά υψηλότερα επίπεδα
Σχετικά Άρθρα

Η διατήρηση των περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας, αλλά και οι νέες αποτιμήσεις που έχουν διαμορφωθεί κάνουν τους επενδυτές των ευρωπαϊκών αγορών κάπως πιο επιφυλακτικούς.
Έτσι οι αναλυτές περιμένουν για σήμερα ήπιο πτωτικό ξεκίνημα στο ΧΑ, με το βλέμμα να είναι στραμμένο στις αγορές του εξωτερικού.
Μετά το πρόσφατο ράλι, η συσσώρευση είναι το επικρατέστερο σενάριο, πριν δοκιμάσει ξανά η αγορά υψηλότερα επίπεδα.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, πριν επιχειρήσει να κινηθεί υψηλότερα.

Eurobank Equities
Περιμένουμε το ΧΑ να βρεθεί υπό ήπια πίεση σήμερα καθώς η ψυχολογία στις ευρωπαϊκές αγορές είναι λίγο αρνητική, λόγω των συνεχιζόμενων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και οι επενδυτές αξιολογούν τις τρέχουσες αποτιμήσεις μετά το πρόσφατο ράλι.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον ΚΜΟ 20 ημερών στις 793 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 810 και 800 μονάδες, ενώ σημεία αντίστασης οι 830 και 840 μονάδες. Ξεκινά αυτή την εβδομάδα η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 4ου τριμήνου στις ΗΠΑ, με τις JP Morgan, Citigroup και Wells Fargo να ανακοινώνουν την Παρασκευή 15/01. Τα μακροοικονομικά νέα που ενδέχεται να επηρεάσουν το κλίμα είναι η ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ την Τετάρτη, η ομιλία του προέδρου της FED την Πέμπτη και τα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας την Πέμπτη καθώς και οι λιανικές πωλήσεις την Παρασκευή. Σημεία στήριξης οι 3.766 μονάδες και 3.702, ενώ σημεία αντίστασης οι 3.820 και 3.900 μονάδες.

Beta
Η αγορά αναμένεται να ανοίξει πτωτικά ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές αγορές, με τους αυξημένους όγκους και τη μετακύλιση του ενδιαφέροντος να περιορίζει το περιθώριο πτώσης.


Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης