Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Δεν αποκλείουν αύξηση μεταβλητότητας οι αναλυτές

tags :
XA: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Δεν αποκλείουν αύξηση μεταβλητότητας οι αναλυτές
Η νέα άνοδος των διεθνών αγορών σε συνδυασμό με τη χθεσινή αργία στο ΧΑ, αναμένεται να βελτιώσουν την επενδυτική ψυχολογία
Οι εξελίξεις στις ΗΠΑ αλλά και η νέα ένταση στα ελληνοτουρκικά αναμένεται να επηρεάσουν την πορεία της σημερινής συνεδρίασης.
Η νέα άνοδος των διεθνών αγορών σε συνδυασμό με τη χθεσινή αργία στο ΧΑ, αναμένεται να βελτιώσουν την επενδυτική ψυχολογία, σημειώνουν οι αναλυτές και να οδηγήσουν σε άνοδο το ΧΑ.
Ωστόσο, αναμένεται μεταβλητότητα με τις τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η μετοχή της Ελλάκτωρ, καθώς η «μάχη» για τον έλεγχο συνεχίζεται, ενώ η γενική συνέλευση που είναι προγραμματισμένη για σήμερα, θα οδηγηθεί σε αναβολή για τις 27/1 μετά από αίτημα της Invesco, σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ.

Eurobank Equities
Μετά τη χθεσινή αργία το Ελληνικό Χρηματιστήριο είναι πιθανό να προσπαθήσει να καλύψει τη θετική ψυχολογία στο εξωτερικό και στις περισσότερες διεθνείς αγορές, αναφορικά με την αισιοδοξία που επικρατεί από τη νίκη των Δημοκρατικών στη Γερουσία των ΗΠΑ και την επακόλουθη οικονομική ώθηση.

Euroxx
Περιμένουμε πίεση και μεταβλητότητα στη σημερινή συνεδρίαση λόγω των χθεσινών πολιτικών εξελίξεων στις ΗΠΑ.

Beta
Η θετική πορεία των διεθνών αγορών, αναμένεται να επηρεάσει την πορεία της εγχώριας αγοράς στη σημερινή συνεδρίαση.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον ΚΜΟ 20 ημερών στις 787 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 810 και 800 μονάδες, ενώ σημεία αντίστασης οι 830 και 840 μονάδες. Σε μακροοικονομικά νέα, ανακοινώνονται σήμερα ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ευρωζώνη και τα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης