Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Την άλλη εβδομάδα οι πρώτες αποζημιώσεις στους εργαζομένους της ΑΤΕ Βank - Θετική η παρέμβαση του εκκαθαριστή της Bad ATE - Κοντά σε συμφωνία για τον συμψηφισμό των 45 δισ δανείων

tags :
 Την άλλη εβδομάδα οι πρώτες αποζημιώσεις στους εργαζομένους της ΑΤΕ Βank - Θετική η παρέμβαση του εκκαθαριστή της Bad ATE - Κοντά σε συμφωνία για τον συμψηφισμό των 45 δισ δανείων
Ίσως από την άλλη εβδομάδα να αρχίσουν  να καταβάλλονται οι πρώτες αποζημιώσεις στους πρώην εργαζομένους της παλαιάς ΑΤΕ Bank.
To σύνολο των αποζημιώσεων είναι σχεδόν αδύναντο να καταβληθεί ωστόσο η απόφαση του εκκαθαριστή της bad bank ATE Ν. Μαράντου να καταγγείλει τις συμβάσεις εργασίας χθες και να αποδεχθεί τις νόμιμες αποζημιώσεις όλων των εργαζομένων είναι θετική εξέλιξη καθώς αναγνωρίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Ωστόσο όσοι διεικδικήσουν δικαστικά από την bad bank την νόμιμη αποζημίωση τους κατά πάσα πιθανότητα θα δικαιωθούν στο 100%.
Οι εργαζόμενοι στις bad bank έχουν προτεραιότητα σε μια διαδικασία εκκαθάρισης και ως εκ τούτου θα αποζημιωθούν.
Όσον αφορά τον συμψηφισμό με τις αποζημιώσεις των δανειακών υποχρεώσεων των εργαζομένων προς την τράπεζα ύψους 45 εκατ ευρώ θα χρειαστεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου αλλά και πάλι δεν είναι βέβαιο αν θα καλυφθεί όλο το ποσό. Ωστόσο από κυβερνητικής πλευράς υπάρχει διάθεση να βρεθεί μια συμβιβαστική φόρμουλα.
Ως γνωστό εργαζόμενοι της ΑΤΕ υπογράφουν τις νέες συμβάσεις τους με την Πειραιώς η οποία τους επαναπροσέλαβε αλλά διεκδικούν από την bad bank της ΑΤΕ τις αποζημιώσεις τους άπαξ και η τράπεζα τέθηκε σε εκκαθάριση.
Οι συνολικές αποζημιώσεις φθάνουν τα 100 εκατ ευρώ ενώ οι εργαζόμενοι έχουν λάβει και δάνεια 45 εκατ από την ΑΤΕ με προνομιακά επιτόκια.
Ωστόσο να υπάρξει πλήρης αποζημίωση των εργαζομένων δεν φαίνεται πιθανό καθώς σύμφωνα με πηγές στο υπουργείο Οικονομικών, σε μια περίοδο όπου υπάρχουν πάνω από 1 εκατ άνεργοι, θα θεωρηθεί πρόκληση εργαζόμενοι να παίρνουν αποζημίωση και ταυτόχρονα να διατηρούν και τις θέσεις εργασίας τους.
Η χρυσή τομή είναι τουλάχιστον τα δάνεια να αποπληρωθούν και μέρος των αποζημιώσεων να καταβληθεί. Από τα 140 εκατ εκτιμάται ότι θα ανακτήσουν 60-65 εκατ οι εργαζόμενοι συμπεριλαμβανομένων και των δανείων άρα καθαρή επιστροφή 15-20 εκατ ευρώ.
Σε μια περίοδο κατάρρευσης των οικονομικών δομών της χώρας οι απαιτήσεις όλων των κοινωνικών ομάδων πρέπει να είναι τέτοιες που δεν θα προκαλούν το λαϊκό αίσθημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης