Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προς όλες τις εταιρίες: Δημοσιεύστε αποτελέσματα 9μήνου

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προς όλες τις εταιρίες: Δημοσιεύστε αποτελέσματα 9μήνου
Με την επιστολή που στάλθηκε, όλες οι εισηγμένες θα δώσουν κάποια βασική ενημέρωση, βοηθώντας τους επενδυτές να καταλάβουν πως έχει επηρεάσει η πανδημία τις επιχειρήσεις
Επιστολή προς όλες τις εισηγμένες του ΧΑ απέστειλε την περασμένη εβδομάδα η διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με την οποία τις καλεί να ενημερώσουν την επενδυτική κοινότητα για τα πεπραγμένα τους στο τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.
Με δεδομένες τις πρωτόγνωρες καταστάσεις τις οποίες βιώνει ο πλανήτης λόγω της πανδημίας και τις επιπτώσεις που έχει στις οικονομικές καταστάσεις και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η επόμενη επίσημη ενημέρωση των εισηγμένων θα είναι οι ετήσιες λογιστικές καταστάσεις χρήσης 2020 στα τέλη Απριλίου, η διοίκηση της Κεφαλαιαγοράς πήρε μία ορθή απόφαση να ζητήσει να ενημερώσουν για την πορεία του τρίτου τριμήνου.
Σύμφωνα με στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι η δεύτερη επιστολή που έχει σταλεί.
Η πρώτη αφορούσε συγκεκριμένες επιχειρήσεις, οι οποίες στη λογιστική κατάσταση εξαμήνου δεν είχαν αναλυτική ενημέρωση για τις επιπτώσεις της πανδημίας.
Έτσι τους ζητήθηκε και προχώρησαν σε ενημέρωση το προηγούμενο διάστημα.

Η δεύτερη επιστολή

Η δεύτερη επιστολή αφορά όλες τις εισηγμένες και τους ζητάει να ενημερώσουν μέσω ανακοίνωσης που θα δημοσιευτεί στο ημερήσιο δελτίο τιμών του ΧΑ και στον επίσημο δικτυακό τόπο της οργανωμένης αγοράς, για την πορεία των πωλήσεων των κερδών προ φόρων τόκων και αποσβέσεων, αλλά και σημαντικές αλλαγές οι οποίες μπορεί να έχουν επέλθει στα περιουσιακά τους στοιχεία, όπως ύψος δανεισμού.
Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική για την τρέχουσα χρονική συγκυρία και θα δώσει στους επενδυτές τη δυνατότητα να έχουν μία καλύτερη ενημέρωση για την πορεία των εισηγμένων του ΧΑ.
Υπενθυμίζεται πως η δημοσίευση ενδιάμεσων λογιστικών καταστάσεων (πρώτο τρίμηνο και τρίτο τρίμηνο), δεν είναι υποχρεωτική και μόνο όσες εισηγμένες το θέλουν ενημερώνουν τους επενδυτές.
Με την επιστολή που στάλθηκε, όλες οι εισηγμένες θα δώσουν κάποια βασική ενημέρωση, βοηθώντας τους επενδυτές να καταλάβουν πως έχει επηρεάσει η πανδημία τις επιχειρήσεις στο τρίτο τρίμηνο, όπου μάλιστα είχαν στο μεγαλύτερο διάστημα αρθεί οι περιορισμοί.
Σημειώνεται πως στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει εφαρμοστεί τηλεργασία για τους υπαλλήλους και μόνο οι διευθυντές εργάζονται από τα γραφεία της Κεφαλαιαγοράς.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης