Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Υπεραπόδοση 288% για το Alpha Trust Hellenic Equity Fund

tags :
Υπεραπόδοση 288% για το Alpha Trust Hellenic Equity Fund
Το ιστορικό αμοιβαίο κεφάλαιο «Alpha Trust Hellenic Equity Fund» συμπληρώνει εφέτος 25 χρόνια επιτυχημένης πορείας
Το ιστορικό αμοιβαίο κεφάλαιο «Alpha Trust Hellenic Equity Fund» συμπληρώνει εφέτος 25 χρόνια επιτυχημένης πορείας, καθώς έχει καταφέρει να υπεραποδώσει συστηματικά έναντι του δείκτη αναφοράς του, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και σημεία του οικονομικού κύκλου.
Ο ανεξάρτητος διεθνής οίκος αξιολόγησης Morningstar επιβράβευσε τις επιδόσεις του με την εξαιρετική βαθμολόγηση των τεσσάρων αστεριών, κατατάσσοντάς το στα κορυφαία αμοιβαία κεφάλαια της κατηγορίας του.
Η γνώση φέρνει κέρδος.
Το «Alpha Trust Hellenic Equity Fund - R» έχει επιτύχει εντυπωσιακή υπεραπόδοση 288,13% έναντι του δείκτη αναφοράς του στα 24 έτη (ακέραια έτη λειτουργίας από την έναρξή του), προσφέροντας απόδοση 249,46% έναντι αρνητικής απόδοσης -38,67% του Γενικού Δείκτη Τιμών Χ.Α.
Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο ότι την τελευταία δεκαετία (29/10/10-30/10/20) που ο Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α. σημείωσε ισχυρή πτώση -63,20%, το αμοιβαίο κεφάλαιο περιόρισε τις απώλειές του στο ένα τρίτο αυτής (-21,71%), προστατεύοντας σημαντικά τους επενδυτές του. Αξίζει τέλος να επισημανθεί ότι την περίοδο από 31/10/2002 έως 30/10/2020 που ο Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α. κινήθηκε έντονα αρνητικά με απόδοση -68,10%, το «Alpha Trust Hellenic Equity Fund - R» κατάφερε για άλλη μια φορά να τον υπερκεράσει, σημειώνοντας θετική απόδοση +1,92%.
Απευθύνεται σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές που επιθυμούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο ελληνικό χρηματιστήριο μέσω ενός ευρέως διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου με εταιρείες από όλο το φάσμα των κεφαλαιοποιήσεων, απολαμβάνοντας παράλληλα σημαντικά φορολογικά οφέλη και μεγάλη ρευστότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης