Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Ανησυχίες για το δεύτερο κύμα πανδημίας

tags :
ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Ανησυχίες για το δεύτερο κύμα πανδημίας
Μείωση τζίρου και EBITDA δείχνουν τα αποτελέσματα των εισηγμένων στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης – Σε ζημία γύρισε η τελική γραμμή 
Η ολοκλήρωση των δημοσιεύσεων αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου ξεκαθαρίζει το τοπίο στις εισηγμένες και δείχνει πόσο επηρέασε η πανδημία τα εταιρικά αποτελέσματα.
Χωρίς τις τράπεζες και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει το ΒΝ οι πωλήσεις 141 εταιρειών εμφανίζονται μειωμένες κατά 19,5% και κατήλθαν στα 23,6 δισ. ευρώ, με τα EBITDA να υποχωρούν 32,9% διαμορφούμενα στα 2,4 δισ. ευρώ.
Η τελική γραμμή λόγω έκτακτων ζημιών γύρισε αρνητική καταγράφοντας ζημιές 337 εκατ. ευρώ από κέρδη 667 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως οι πέντε τράπεζες είχαν ζημιές 1,1 δισ. ευρώ κυρίως λόγω της Eurobank.
Για σήμερα οι αναλυτές αν και ανησυχούν για την εξάπλωση του Covid-19 αναφέρουν πως η αγορά θ μπορούσε να κινηθεί ανοδικά και να ακολουθήσει το θετικό κλίμα που καταγράφουν τα ευρωπαϊκά παράγωγα.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε πως η αγορά θα προσπαθήσει να κρατήσει τα τρέχοντα επίπεδα λόγω του αναμενόμενου θετικού ανοίγματος που δείχνουν τα ευρωπαϊκά παράγωγα και των ελπίδων για πρόοδο αναφορικά με το πακέτο στήριξης στις ΗΠΑ.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να ακολουθήσει τις θετικές τάσεις που επικρατούν στις αγορές του εξωτερικού αλλά οι ανησυχίες αναφορικά με το δεύτερο κύμα πανδημίας θα μπορούσε να φέρει κάποια πίεση.

Beta
Μία ήπια άνοδος αναμένεται σήμερα με τους επενδυτές να συνεχίζουν τις επιλεκτικές τοποθετήσεις.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης