Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

«Ξανά και από την αρχή» για την μετεγκατάσταση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

«Ξανά και από την αρχή» για την μετεγκατάσταση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Αν και η τελευταία ενημέρωση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανέφερε πως μέχρι 31/3/2020 πρέπει να έχει μεταστεγαστεί, παραμένει στα γραφεία της Οδού Κολοκοτρώνη
Δεν είχαν αποτέλεσμα ούτε αυτή τη φορά οι προσπάθειες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να βρει στέγη και να αποφύγει το «αλμυρό» ενοίκιο που καταβάλει λόγω λήξης της μισθωτικής σύμβασης για τα γραφεία στην Οδό Κολοκοτρώνη.
Κάποιες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες μέρες στην αγορά, και έκαναν λόγο για κτίριο στην Οδό Αμερικής, συμφερόντων του εφοπλιστή Προκοπίου, δεν επιβεβαιώνονται.
Μάλιστα, κύκλοι προσκείμενοι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διαψεύδουν κατηγορηματικά αυτές τις πληροφορίες και αναφέρουν πως όχι μόνο δεν έχει βρεθεί ακίνητο, αλλά οι διαδικασίες και συγκεκριμένα ο διαγωνισμός για τη μετεγκατάσταση θα ξεκινήσουν από την αρχή.
Σημειώνεται πως ήδη θα έπρεπε να είχε μετακομίσει από τα γραφεία που στεγάζεται σήμερα καθώς το μίσθωμα έχει λήξει και μετά από διαπραγματεύσεις, πληρώνει 82 χιλ. ευρώ από 105 χιλ. ευρώ που ζητούσε ο εκμισθωτής αλλά και από 47 χιλ. ευρώ που πλήρωνε πριν λόγω και των νομοθετικών παρεμβάσεων και των διαπραγματεύσεων της Επιτροπής με τον εκμισθωτή.
Παράγοντες της αγοράς τονίζουν πως είναι εξωφρενικό να καταβάλει τέτοιο ενοίκιο και να μην μπορεί να βρει κτήριο να μεταστεγαστεί.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 14 μήνες πριν γινόταν αναφορά σε αυτές τις διαπραγματεύσεις και στο ύψος του μισθώματος αλλά σημειωνόταν η αποζημίωση των 82 χιλ. ευρώ ήταν μέχρι 31/3/20.
Έως τότε θα έπρεπε να έχει μεταστεγασθεί η Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Αναφερόταν επίσης πως στην προκήρυξη για την ανεύρεση κτιρίου το ανώτατο μίσθωμα θα οριζόταν στα 17 ευρώ ανά τετραγωνικό που σημαίνει πως για ένα ακίνητο για παράδειγμα 4.000 τ.μ. το μίσθωμα θα είναι ανώτατη τιμή τα 68 χιλ .ευρώ.
Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει γίνει μέχρι και σήμερα και μάλιστα δεν έχει καν προκηρυχτεί ο σχετικός διαγωνισμός.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης