Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Τι σηματοδοτεί η ανάληψη της διοίκησης της τράπεζας Κύπρου από τον Κυπρή; Για την ώρα αναμονή σε αλλαγές στο ΔΣ αλλά από Σεπτέμβριο τα νεώτερα – Τι θα συμβεί στο μέσο management

tags :
  Τι σηματοδοτεί η ανάληψη της διοίκησης της τράπεζας Κύπρου από τον Κυπρή; Για την ώρα αναμονή σε αλλαγές στο ΔΣ αλλά από Σεπτέμβριο τα νεώτερα – Τι θα συμβεί στο μέσο management
Η τοποθέτηση του Γ. Κυπρή στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας Κύπρου ο οποίος αναπλήρωσε τον Α. Ηλιάδη που αποχώρησε ήταν μια πολύ φυσιολογική εξέλιξη και φυσικά αναμενόμενη.
Ο Γ. Κυπρής αποτελεί μια καλή επιλογή υπό την έννοια ότι γνωρίζει εκ βάθους όλη την τράπεζα, διατηρεί καλές σχέσεις με τους διεθνείς επενδυτές ενώ πιστώνεται και την απόφαση να πωλήσει στο παρελθόν τα ομόλογα Ελλάδος τα οποία επαναγοράστηκαν στην συνέχεια.

Ο Α. Ηλιάδης διοίκησε την τράπεζα Κύπρου και παρήγαγε έργο προσφέροντας κέρδη και μερίσματα στους μετόχους.
Ωστόσο η πίεση που δέχθηκε από την ελληνική κυβέρνηση η οποία τον προέτρεψε να αγοράσει εκ νέου ελληνικά ομόλογα όταν ανακοινώθηκε ότι πούλησε η Τράπεζα Κύπρου τα ελληνικά χρεόγραφα αποτέλεσε την λαβή της απομάκρυνσης του.
Όμως πρέπει να τονιστεί ότι δεν ευθύνονται οι τραπεζίτες που αγόρασαν ομόλογα αλλά το αναξιόχρεο ελληνικό κράτος.
Η διοίκηση Κυπρή είναι μια καλή επιλογή χωρίς αμφιβολία.
Όμως αποτελεί και μια μεταβατική διοίκηση, καθώς σε ένα χρόνο περίπου συνταξιοδοτείται.
Ως προς τα μέλη του ΔΣ πιθανότατα νέος πρόεδρος αναλαμβάνει όχι άμεσα ο Ανδρέας Αρτέμης ο σημερινός αντιπρόεδρος.
Ο Θεόδωρος Αριστοδήμου ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό για προσωπικούς λόγους θα παραμείνει λίγο καιρό ακόμη έως ότου παραιτηθεί.
Ερωτηματικά υπάρχουν για τον Β. Ρολόγη και Ευδόκιμο Ξενοφώντος αν θα θελήσουν να παραμείνουν, εξέλιξη που θα κριθεί σε μετέπειτα φάση.
Να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας έχει ζητήσει τα μέλη των ΔΣ να μην είναι επιχειρηματίες που έχουν συνάψει και δάνεια με την τράπεζα στην οποία συμμετέχουν ως ανεξάρτητα μέλη.
Όσον αφορά τις αλλαγές στο management ο ανώτερος γενικός διευθυντής συγκροτήματος Νικόλαος Καρυδάς και ο Γενικός Ελεγκτής Κωνσταντίνος Τσολάκης είναι πιθανό να αντικατασταθούν.
Υπό διερεύνηση βρίσκονται οι επικεφαλής σε Ρωσία, Ουκρανία και Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης