Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Dallara (IIF): Θετικές οι αποφάσεις της Συνόδου και των Κεντρικών Τραπεζών - Δεν λύνουν τα προβλήματα ανάπτυξης

tags :
Dallara (IIF): Θετικές οι αποφάσεις της Συνόδου και των Κεντρικών Τραπεζών - Δεν λύνουν τα προβλήματα ανάπτυξης
Παρά το γεγονός ότι οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής κρίθηκαν θετικές, υπάρχουν πολλά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικά για το αν μπορεί η Ευρώπη να καταφέρει να κινηθεί προς το δρόμο της ανάπτυξης, ανέφερε ο Charles Dallara, επικεφαλής του Institute of International Finance (IIF), σε συνέντευξη του στο CNBC.
Σύμφωνα με τον Dallara οι πρόσφατες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών της Κίνας, της Αγγλίας και της Ευρωζώνης μπορεί να εξομαλύνουν την κατάσταση στις αγορές για αρκετό χρόνο, ωστόσο συνιστούν και έναν οιωνό ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.
«Είναι ξεκάθαρο ότι το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον έχει σοβαρές αδυναμίες, και πολύ φοβάμαι ότι οδηγούμαστε σε αρνητικές συνέργιες μεταξύ οικονομικών ζωνών που αποτελούν κλειδιά στην παγκόσμια οικονομία», δήλωσε ο Dallara. Μπορεί να είναι θετικές οι κινήσεις των κεντρικών τραπεζών αλλά δεν αποτελούν τη θεμελιώδη στρατηγική αλλαγής του αδύναμου κλίματος, κατάληξε ο Dallara.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης