Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Κατηγορηματική προειδοποίηση του Christophe Franckel: Ο EFSF είναι εδώ για να παράσχει ρευστότητα, δεν αποτελεί τη λύση στην κρίση χρέους

tags :
Κατηγορηματική προειδοποίηση του Christophe Franckel: Ο EFSF είναι εδώ για να παράσχει ρευστότητα, δεν αποτελεί τη λύση στην κρίση χρέους
Κατηγορηματικός στις απόψεις του o Christophe Franckel, CFO του προσωρινού μηχανισμού στήριξης (EFSF), δηλώνει με τον πιο σαφή τρόπο πως ο EFSF είναι εδώ για να παράσχει ρευστότητα, αλλά δεν αποτελεί για κανέναν λόγο τη λύση στην κρίση χρέους που μαστίζει την Ευρωζώνη.
Ο EFSF δεν αποτελεί τη λύση στην κρίση. Υπάρχει για να παρέχει ρευστότητα και μόνο, τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο περιθώριο οικονομικού συνεδρίου στο Παρίσι.
Όπως ο ίδιος εξηγεί, o ΕFSF κάνει χρήση εγγυήσεων από τις χώρες της Ευρωζώνης με στόχο την άντληση κεφαλαίων από τις αγορές, ώστε να στηρίξει στη συνέχεια τα πακέτα διάσωσης που λαμβάνουν τα υπερχρεωμένα κράτη της Ευρωζώνης (Eλλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία). Πρωταρχικός του στόχος είναι να διασφαλίσει τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη, μέσω της παρέμβασής του στην πρωτογενή και τη δευτερογενή αγορά.
Ο EFSF έχει ήδη δεσμευθεί για την παροχή ποσού ύψους 192 δισ. ευρώ για τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. Παράλληλα, αναμένεται να δεσμευθεί για ακόμη 100 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών, μέχρις ότου τεθεί σε εφαρμογή ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης της ΕΕ (ESM), που θα αντικαταστήσει τον EFSF.
"Eίμαστε εδώ για να δώσουμε χρόνο στις χώρες να εφαρμόσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Είμαστε εδώ για να παράσχουμε ρευστότητα και τίποτε άλλο", καθιστά σαφές ο Frankel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης