Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Δραματική πτώση των χρηματιστηριακών αγορών κατά 60% προβλέπει η Societe Generale

Δραματική πτώση των χρηματιστηριακών αγορών κατά 60% προβλέπει  η Societe Generale
Νέα κρίση ή μάλλον νέος... Αρμαγεδδών; Ζοφερό βλέπει το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας ο στρατηγικός αναλυτής επενδύσεων της Societe Generale, Albert Edwards.
Ο Βρετανός αναλυτής δεν δέχεται το δίλημμα σταθερότητα ή ύφεση και θεωρεί ότι η κρίση θα επιστρέψει με ακόμα πιο μεγάλους κραδασμούς...

Βασικό επιχείρημά του είναι τα τεράστια χρέη των κρατών του δυτικού κόσμου τα οποία “ενδέχεται να σκάσουν σαν μπαλόνια”. Οι επενδυτές, σύμφωνα με τον Edwards, αποκλείεται να ανακτήσουν τη χαμένη εμπιστοσύνη τους κάτω απ' αυτές τις συνθήκες. Κάτω από αυτό το πρίσμα, ο Edwards προβλέπει απόσυρση των τοποθετήσεων των επενδυτών από τα χρηματιστήρια και αλλαγή της μακροπρόθεσμης επενδυτικής στρατηγικής τους μακριά από τις αγορές, κάτι που θα αποφέρει μέχρι και 60% πτώση στις διεθνείς χρηματαγορές τα επόμενα χρόνια.
Ο Edwards επισημαίνει ότι η διαρκής αύξηση των τιμών προϊόντων και υπηρεσιών που παρατηρείται σε παγκόσμιο επίπεδο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κρίση. Στηλιτεύει την πολιτική των κεντρικών τραπεζών να χαλαρώσουν την οικονομική τους πολιτική και να παρέχουν συνέχεια χρήμα στα κράτη και στις υπόλοιπες τράπεζες επειδή αυτός είναι κατά τη γνώμη του ο βασικός λόγος που οι τιμές παίρνουν την ανιούσα. Δεν αποκλείει ο πληθωρισμός, ακριβώς εξαιτίας αυτής της στρατηγικής, να αγγίξει σε αρκετές δυτικές χώρε διψήφια νούμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης