Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Εξαγοράζει δίκτυο καταστημάτων της RBS η Santander έναντι 2,63 δισ. δολ.

Εξαγοράζει δίκτυο καταστημάτων της RBS η Santander έναντι 2,63 δισ. δολ.
Την εξαγορά 318 υποκαταστημάτων της Royal Bank of Scotland κυρίως στην Βορειοδυτική Αγγλία, ανακοίνωσε η ισπανική Santander, και όπως αναμενόταν το κόστος του deal έφτασε στα 2,63 δισ. δολ. μετρητών ή 1,65 δισ. στερλινών. Ο διαχωρισμός του δικτύου θα ολοκληρωθεί μέσα σε 12-18 μήνες, ενώ αναμένεται και η έγκριση της Κομισιον για την ολοκλήρων των διαδικασιών.
Υπενθυμίζεται ότι πολύ κοντά στην ανακοίνωση deal και με την HSBC βρίσκεται η Santander, για την αξαγορά απαιτήσεων δανείων αυτοκινήτων ύψους 4,3 δισ. δολ. από την HSBC, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως προβληματικά από τον βρετανικό όμιλο.
Στο μεταξύ την περασμένη εβδομάδα η ισπανική τράπεζα ανακοίνωσε μικρή πτώση στα κέρδη πρώτου εξαμήνου, τα οποία και διαμορφώθηκαν στα 4,45 δισ. δολ. εξαιτίας των υψηλών προβλέψεων για τις επισφάλειες. Επιπλέον, τον Ιούλιο, η Santander είχε ανακοινώσει την εξαγορά 173 υποκαταστημάτων της SEB στη Γερμανία, σε μία κίνηση εισόδου και στη γερμανική αγορά.
Το επόμενο διάστημα, στόχο του ισπανικού κολοσσού αποτελεί η Λατινική Αμερική, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της M&T των ΗΠΑ. Η αγορά του Μεξικό είναι αυτή που θα προσελκύσει τα κεφάλαια της τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης