Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Barclays Capital: Η Ελλάδα δεν θα αποχωρήσει από το ευρώ - Ποιες είναι οι τρεις έξυπνες επενδυτικές επιλογές στην αγορά συναλλάγματος, για να επωφεληθείτε από την ελληνική κρίση...

Barclays Capital: Η Ελλάδα δεν θα αποχωρήσει από το ευρώ - Ποιες είναι οι τρεις έξυπνες επενδυτικές επιλογές στην αγορά συναλλάγματος, για να επωφεληθείτε από την ελληνική κρίση...
Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ αποτελεί το βασικό σενάριο της Barclays Capital, καθώς, σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, το κόστος μιας ελληνικής εξόδου θα είναι τεράστιο τόσο για την ίδια τη χώρα, όσο και για το σύνολο της Ευρωζώνης.
Ωστόσο, όπως ο οίκος εξηγεί στην τελευταία έκθεσή του, η πτωτική πορεία του ευρώ θα έχει συνέχεια, ανεξάρτητα με το αν η Ελλάδα αποχωρήσει ή όχι από το ευρώ.
Μάλιστα, οι αναλυτές της Barclays Capital συστήνουν τρεις επενδυτικές επιλογές στην αγορά συναλλάγματος, οι οποίες, κατά τον οίκο, θα αποδειχθούν επικερδείς, σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Οι τρεις κινήσεις είναι οι εξής:

Επενδυτική κίνηση 1:

Σορτάρετε ευρώ έναντι βρετανικής στερλίνας και ευρώ έναντι νορβηγικής κορόνας. Στερλίνα και νορβηγική κορόνα είναι δύο νομίσματα που αναμένεται να κινηθούν ανοδικά έναντι του ευρώ μεσοπρόθεσμα, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στην Ελλάδα.
Επενδυτική κίνηση 2:
Ποντάρετε στο ευρώ - δολάριο, με στόχο τα 1,24 δολ και τα 1,19 δολ, ανεξάρτητα από το ενδεχόμενο ελληνικής αποχώρησης από το ευρώ.
Επενδυτική κίνηση 3:
Αγοράστε δολάριο - βρετανική στερλίνα και πουλήστε δολάριο - ελβετικό φράγκο.
Εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, η ισοτιμία δολάριο - στερλίνα θα σημειώσει ραγδαία άνοδο.
Ελαφρώς μικρότερη αναμένεται να είναι η άνοδος της ισοτιμίας δολάριο - ελβετικό φράγκο, καθώς αρκετοί θα είναι οι επενδυτές που θα γυρίσουν την πλάτη στην ισοτιμία ευρώ - φράγκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης