Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Υπερβολικούς χαρακτηρίζει τους φόβους της αγοράς για ελληνική έξοδο από το ευρώ η Credit Suisse - Το συμφέρον της Ελλάδας είναι εντός της ευρωζώνης

tags :
Υπερβολικούς χαρακτηρίζει τους φόβους της αγοράς για ελληνική έξοδο από το ευρώ η Credit Suisse - Το συμφέρον της Ελλάδας είναι εντός της ευρωζώνης
Η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ το επόμενο 12μηνο είναι πολύ μικρότερη από αυτή που εκτιμά η αγορά, αναφέρει σε πρωϊνό της σχόλιο η Credit Suisse.
Σύμφωνα με την ελβετική τράπεζα οι πιθανότητες να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη είναι υψηλότερες από το να ακολουθήσει την επιλογή της εξόδου. Ωστόσο, η αγορά θεωρεί ότι οι πθναότητες μοιράζονται στους δύο δρόμους. Σύμφωνα με τη Credit Suisse, το συμφέρον της Ελλάδας και των Ευρωπαίων είναι να μην αλλάξει το status της ευρωζώνης.
Ωστόσο, αν και αυτό επισημαίνεται στο σημερινό σχόλιο της ελβετικής τράπεζας, χτες, ο οικονομικός σύμβουλος της τράπεζας Robert Parker, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα κατορθώσει να διασφαλίσει την παραμονή της στο ευρώ, μόνο αν υπάρξει και νέο haircut στο χρέος της.
"Οι πιθανότητες η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ βραχυπρόθεσμα ανέρχονται στο 70%. Αλλά στο 70% ανέρχονται οι πιθανότητες η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ σε ορίζοντα 2-3 ετών, αν δεν επιβληθεί νέο haircut", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Parker.
"H Eλλάδα θα έχει χρεοκοπήσει έως τις αρχές Ιουλίου αν η νέα εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου δεν οδηγήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης που θα τηρήσει το μνημόνιο και προχωρήσει στις πρόσθετες περικοπές ύψους 11 δισ. ευρώ που απαιτούνται", προειδοποιεί στη συνέχεια.
Αυτόματα, συνεχίζει, οι ελληνικές τράπεζες δεν θα έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση της ΕΚΤ.
"Εάν υπάρξει κυβέρνηση που θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα, δεν αποκλείεται ΕΕ και ΔΝΤ να χαλαρώσουν ελαφρώς τις απαιτήσεις τους για την επιβολή αυστηρών μέτρων λιτότητας, παρέχοντας ένα μικρό περιθώριο στην Αθήνα να ανασάνει", σπεύδει να προσθέσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης