Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Θέματα λειτουργίας αγορών στο επίκεντρο της συνάντησης Καπράλου-Barnier

tags :
Θέματα λειτουργίας αγορών στο επίκεντρο της συνάντησης Καπράλου-Barnier
Με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών κ. Michel Barnier συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της FESE και Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σπύρος Ι. Καπράλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Καπράλος, ενημέρωσε τον κ. Barnier για θέματα που αφορούν στη λειτουργία των ευρωπαϊκών αγορών στο πλαίσιο της διαβούλευσης και της επικείμενης αναθεώρησης της MiFID. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καπράλος με τον κ. Barnier συζήτησαν για τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στην εποπτεία των αγορών και την ανάγκη δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου που θα διασφαλίσει ίσες συνθήκες ανταγωνισμού για όλες τις πλατφόρμες συναλλαγών στην Ευρώπη. Ο κ. Καπράλος, τόνισε ότι η FESE βασίζεται στην υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να κερδηθεί το στοίχημα της ενίσχυσης της διαφάνειας στις αγορές. Αυτός είναι ο  μοναδικός τρόπος να εξαλειφθούν τα κύρια αίτια των προβλημάτων που έχουν προκύψει στις Ευρωπαϊκές αγορές τον τελευταίο καιρό. Τέλος ο κ. Καπράλος επεσήμανε ότι σύμφωνα με τη FESE η αναθεώρηση της MiFID πρέπει να βασίζεται σε δύο βασικούς άξονες: Τη μείωση του συστημικού ρίσκου που επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της βελτίωσης των κανόνων διαφάνειας για τις εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές και την ενίσχυση της προστασίας των ιδιωτών επενδυτών με την αμερόληπτη πρόσβασή τους στην πληροφορία αλλά και την ισχυροποίηση της εκπροσώπησής τους στα θεσμικά όργανα, σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Οι κ.κ. Barnier και Καπράλος, συμφώνησαν να είναι σε συνεχή επαφή την επόμενη χρονική περίοδο, προκειμένου να συζητηθούν διεξοδικά οι επιμέρους προτάσεις της FESE που αφορούν στην αναθεώρηση της MiFID.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης