Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Στα 1.500 δολάρια βλέπει το χρυσό η UBS

tags :
Στα 1.500 δολάρια βλέπει το χρυσό η UBS
Περαιτέρω άνοδο στην τιμή του χρυσού βλέπει η UBS στην έκθεση της με τίτλο "Χρυσός- Το εναλλακτικό συνάλλαγμα" της 17ης Ιουνίου, στην οποία μάλιστα χαρακτηρίζει το χρυσό ως κάτι ανώτερο των υπολοίπων commodities, αφού πολλές φορές παίρνει τη θέση εναλλακτικού νομίσματος. Πιο συγκεκριμένα, στην έκθεση της η UBS τοποθετεί την τιμή του χρυσού στα 1.500 δολάρια μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ενώ ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο για υψηλότερη τιμή εάν τα δημοσιονομικά προβλήματα στην Ευρώπη συνεχιστούν.
Ο χρυσός κάτω από τα 1.200 δολάρια αποτελεί επενδυτική ευκαιρία, σύμφωνα με τη UBS, παρόλο που από το 2008 ο χρυσός έχει κερδίσει 45% και 74% με όρους δολαρίων και ευρώ αντίστοιχα.
Η UBS απαντά και στο ερώτημα πολλών επενδυτών σχετικά με το κατά πόσο ο χρυσός είναι ακριβός, επισημαίνοντας ότι πάντα η αποτίμηση του είναι σε συνάρτηση με το νόμισμα. Για παράδειγμα, την περίοδο 1995-98 ο χρυσός υποχωρούσε κατά 24% έναντι των δολαρίων, αλλά σημείωσε άνοδο 7% έναντι του ιαπωνικού γιεν και 20% έναντι του αφρικανικού ραντ.Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους δείκτες που καταρτίζονται από το Dow Jones θέτοντας σε κοινή βάση όλους τους διαπραγματεύσιμους τίτλους, ο χρυσός φαίνεται ότι είναι σε χαμηλότερες αποτιμήσεις σε σχέση με τις μετοχές της Wall Street, αλλά είναι ακριβός σε σχέση με το αργό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης