Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Profile: Μετά από άνοδο 85% το 2018 παραμένει φθηνή – Η ακτινογραφία του ισολογισμού και τα νέα σχέδια

tags :
Profile: Μετά από άνοδο 85% το 2018 παραμένει φθηνή – Η ακτινογραφία του ισολογισμού και τα νέα σχέδια
Τα ταμειακά διαθέσιμα συν τις βραχυπρόθεσμες επενδύσεις και την αξία του ακινήτου υπερβαίνουν την αποτίμηση της εισηγμένης στο ταμπλό του ΧΑ
Η ραγδαία άνοδος κατά 85% της μετοχής της Profile μέσα στους λίγους μήνες του 2018 έχει τραβήξει πολλά βλέμματα επενδυτών.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν πλησιάσει την εταιρεία έχοντας σκοπό να την εξαγοράσουν.
Όμως οι προτάσεις απορρίπτονται καθώς η διοίκηση παραμένει πιστή στον στρατηγικό της σχεδιασμό και προχωρά κανονικά στην υλοποίησή του.
Γι΄ αυτό και ζητάει έγκριση από τη γενική συνέλευση για έγκριση έκδοσης ομολογιακού δανείου ύψους 20 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία μετά από μελέτη μίας λίστας εταιρειών έχει καταλήξει σε μία short list τις οποίες και εξετάζει.
Παράλληλα τα καλά αποτελέσματα και η υψηλή ρευστότητα της επιτρέπουν πλέον να επιστρέψει χρήματα στους μετόχους.
Το μέρισμα αν και δεν έχει καθοριστεί ακόμα το ύψος του δεν θα αποτελέσει έκπληξη καθώς η διοίκηση δεν επιθυμεί από τη μία να δανείζεται και από την άλλη να μοιράζει χρήματα.
Το 2018 αν και είναι ακόμη νωρίς, πηγαίνει καλά και μέσα στον προϋπολογισμό που έχει κάνει η εταιρεία.
Αναμένεται αύξηση λειτουργικών κερδών, ενώ η Login που στο δεύτερο εξάμηνο συνεισέφερε στον τζίρο 1,5 εκατ. ευρώ και στα κέρδη 230 χιλ. ευρώ έχει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης λόγω του πελατολογίου της Profile.
Αναφορικά με τη μετοχή θα πρέπει ένας επενδυτής να γνωρίζει πως στην αποτίμηση των 16 εκατ. ευρώ περίπου, αγοράζει ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα ύψους 6,1 εκατ. ευρώ, βραχυπρόθεσμες επενδύσεις 6,98 εκατ. ευρώ και ένα ακίνητο στη Λεωφ. Συγγρού που αποτιμάται στα 6 εκατ. ευρώ.
Η αξία δηλαδή των επενδύσεων χωρίς ρίσκο της εισηγμένης είναι πάνω από την αποτίμηση και ένας επενδυτής παίρνει όλες τις υπόλοιπες επενδύσεις δωρεάν.
Αυτός είναι και ο λόγος που η εταιρεία προχωρά συστηματικά σε αγορές ιδίων μετοχών.
Παρά την άνοδο η μετοχή διαπραγματεύεται κάτω από το ύψος των ιδίων κεφαλαίων (18,1 εκατ. ευρώ) και παίζει με p/e 15,4 φορές.
Όπως αναφέρεται στις λογιστικές καταστάσεις χρήσης 2017 η διοίκηση, έχοντας ενισχύσει την εξωστρέφειά της, θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της στα μερίδια αγοράς που εκτιμάται ότι θα προκύψουν:
α) από την περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριοποίησής της στο εξωτερικό, εφόσον διατηρεί και εδραιώνει την παρουσία της με γραφεία και θυγατρικές, καθώς και με επιπλέον συνεργασίες αντιπροσώπευσης πέραν της Ελλάδας και Κύπρου και στην Γαλλία, Ελβετία, Αγγλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
β) από την συνεισφορά του νέου και εξειδικευμένου προσωπικού,
γ) από την ανάπτυξη και παρουσίαση νέων λειτουργιών και καινοτόμων προϊόντων στην εγχώρια και διεθνή αγορά,
δ) από τον περιορισμό των δαπανών, ο οποίος ήδη υλοποιείται μέσω της αναδιοργάνωσης των εταιρικών λειτουργιών και των επιμέρους διευθύνσεων καθώς και
ε) από την στοχευμένη προσέγγιση νέων έργων και ιδίως σύνθετων έργων πληροφορικής.
Η ευελιξία της εσωτερικής δομής και οργάνωσης που έχει ήδη δημιουργηθεί από τον Όμιλο του επιτρέπει να προσαρμόζεται με μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις νέες διαμορφούμενες συνθήκες της αγοράς, ώστε ν’ αξιοποιήσει αποτελεσματικά, εφόσον παρουσιασθούν, ουσιαστικές ευκαιρίες ανάπτυξης.
Επιπλέον, οι επενδύσεις των προηγουμένων ετών για την διατήρηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος και η ανάπτυξη των εργασιών του Ομίλου σε κλάδους με υψηλή προστιθέμενη αξία, αναμένεται να επιδράσουν ευεργετικά στα περιθώρια κέρδους, και στα μεγέθη του Ομίλου για την τρέχουσα χρήση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης