Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

IfW: Πρέπει να ξεπεράσει το 80% το haircut στα ελληνικά ομόλογα για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση

IfW: Πρέπει να ξεπεράσει το 80% το haircut στα ελληνικά ομόλογα για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση
Για την ανάγκη του haircut στα ελληνικά ομόλογα να ξεπεράσει το 80% μίλησε το οικονομικό ινστιτούτο IfW, αν θέλουν και οι δύο πλευρές που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις να επιτύχουν ένα καλό αποτέλεσμα στη διαχείριση της ελληνικής κατάστασης.
Σύμφωνα με το γερμανικό ινστιτούτο, σημεία της έκθεσης του οποίου δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Boersen-Zeitung, η κατάσταση στην Ελλάδα, θα σταθεροποιηθεί μόνο σε περίπτωση που ιδιώτες πιστωτές αποδεχτούν ένα haircut της τάξεως του 80%.
Πάντως, σύμφωνα με τους Financial Times, είναι πολύ πιθανό το haircut να φτάσει στο 70% και το μέσο επιτόκιο του κουπονιού να ανέλθει στο 3,5% από το 4%. Αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να πετύχει «κούρεμα» του χρέους κατά 100 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης