Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η ανακοίνωση της αύξησης κεφαλαίου ύψους 198 εκατ. ευρώ της Attica Bank «βυθίζει» 16% τη μετοχή

Η ανακοίνωση της αύξησης κεφαλαίου ύψους 198 εκατ. ευρώ της Attica Bank «βυθίζει» 16% τη μετοχή
Reverse split 14,18 παλιές προς 1 νέα και σε περίπτωση που καλυφθεί πλήρως η αύξηση θα εκδοθούν 660 εκατ. μετοχές
Ισχυρές πιέσεις δέχεται από το ξεκίνημα της συνεδρίασης η μετοχή της Attica Bank στον απόηχο της ανακοίνωσης της διοίκησης για αύξηση κεφαλαίου 198 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή υποχωρεί 16% και βρίσκεται στα 0,0420 ευρώ με αποτίμηση 96 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, όπως αναφέρει και σχετικό δημοσίευμα του Bankingnews.gr η ανακοίνωση δεν αποτελεί έκπληξη καθώς ήταν γνωστές εδώ και χρόνια οι κεφαλαιακές αδυναμίες.
Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη αύξηση στα 0,30 ευρώ έφερε διάλυση των χαρτοφυλακίων των επενδυτών αφού σήμερα η μετοχή είναι στα 0,04 ευρώ.
Τώρα οι μέτοχοι θα υποστούν νέο dilution αφού θα γίνει νέα αύξηση ενώ θα προηγηθεί reverse split προκειμένου να διαγραφούν ζημιές, να αυξηθεί η ονομαστική αξία της μετοχής για να μπορέσει στη συνέχεια να μειωθεί λόγω διαγραφής ζημιών.
Η αύξηση στα τρέχοντα επίπεδα είναι δύο φορές μεγαλύτερη από την αποτίμηση της μετοχής στο ταμπλό.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η τράπεζα στο σχέδιο εισήγησης του διοικητικού συμβουλίου θα εκδοθούν 660 εκατ. νέες μετοχές και μετά την ολοκλήρωση της αύξησης και εφόσον καλυφθεί πλήρως το νέο σύνολο των μετοχών μετά το reverse split θα ανέρχεται στα 824,97 εκατ. μετοχές, άρα το reverse split θα είναι μία νέα για κάθε 14 παλιές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης