Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Κατώτερες των προσδοκιών κρίνει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και η Fitch - Δεν κατευνάζει τις πιέσεις των αγορών - Η κρίση θα είναι παρούσα το 2012 - Τι σχολίασαν S&P και Μοοdy's

tags :
Κατώτερες των προσδοκιών κρίνει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και η Fitch - Δεν κατευνάζει τις πιέσεις των αγορών - Η κρίση θα είναι παρούσα το 2012 - Τι σχολίασαν S&P και Μοοdy's
(upd2) Mετά την S&P και τη Moody's τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών της περασμένης εβδομάδας σχολιάζει και ο έτερος οίκος αξιολόγησης Fitch.
Σύμφωνα με τον οίκο, η Σύνοδος Κορυφής δεν έδωσε τη λύση στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης, καθώς δεν έκανε "πάρα πολλά" στην κατεύθυνση κατευνασμού των πιέσεων των αγορών. "Η Σύνοδος δεν έδωσε την οριστική λύση στην κρίση χρέους. Η κρίση θα είναι παρούσα και το 2012", επισημαίνει χαρακτηριστικά η Fitch, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η ΕΚΤ είναι η μόνη πραγματικά αξιόπιστη δύναμη πυρός που διαθέτει η Ευρώπη.
Βραχυπρόθεσμα η Fitch εκτιμά ότι θα υπάρξει σημαντική επιδείνωση της ευρωπαϊκής οικονομίας, καθώς οι πιέσεις στις αγορές έχουν ενταθεί, γεγονός που με τη σειρά του προκαλεί έλλειψη εμπιστοσύνης σε επιχειρηματικό και καταναλωτικό επίπεδο, αλλά και αδυναμία στους κλάδους της βιομηχανικής παραγωγής και του λιανεμπορίου.
Στη νέα έκθεσή της η Fitch εκτιμά ότι η ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2012 θα κινηθεί πέριξ του 0,4%, ενώ για το 2013 προβλέπει ανάπτυξη στο 1,2%.
Ωστόσο επισημαίνει ότι αν υπάρξει συντονισμένη λύση στην κρίση χρέους, τότε οι προβλέψεις για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας θα αναθεωρηθούν ανοδικά.

S&P: Ναι μεν υπήρξε πρόοδος στη Σύνοδο των Ευρωπαίων, αλλά οι αποφάσεις δεν είναι αρκετές για να αλλάξουν την πορεία προς το πιστωτικό κραχ - Moody's: Δεν έπεισαν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής

Νέο καμπανάκι κινδύνου κρούει ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s για την πορεία της ευρωζώνης, επισημαίνοντας ότι οδεύει σταδιακά προς μία πρωτοφανές πιστωτικό κραχ.
Η βαθιά ύφεση που φαίνεται ότι έχει μπροστά της η ευρωζώνη, σε συνδυασμό με την αδυναμία των ηγετών να βρουν μία σημαντική και πειστική λύση, θα πρέπει να ταρακουνήσει την ελίτ για την πορεία της ευρωζώνης. Η Σύνοδος παρουσίασε πρόοδο, αλλά δεν κατάφερε να πείσει για το αν έχουν πραγματικά τη λύση οι Ευρωπαίοι. Ο χρόνος τελειώνει, και χρειάζεται να προχωρήσουν σε τομές για να μπορέσουν να εξέλθουν της κρίσης και να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του ευρώ, αναφέρει ο S&P.

Moody's: Θα επανεξετάσει τις αξιολογήσεις των χωρών της EE εντός του α' 3μήνου του 2012 - Δεν έπεισαν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής

Την πρόθεση της να επανεξετάσει τις αξιολογήσεις των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντός του πρώτου τριμήνου του 2012, επαναλαμβάνει η Moody’s σε σημερινή έκθεσή της, επικαλούμενη την συνεχιζόμενη έλλειψη πολιτικής βούλησης για ανάληψη αποφασιστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που πλήττει την περιοχή.
Όπως αναφέρει η σχετική έκθεση, παρά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ζώνης του ευρώ, η Moody’s αναφέρει, πως η απουσία μέτρων για τη σταθεροποίηση των χρηματοπιστωτικών αγορών σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, σημαίνει ότι η ευρωζώνη, αλλά και η ευρύτερη περιοχή της ΕΕ, παραμένουν επιρρεπείς σε περαιτέρω κρίσεις, ενώ βρίσκεται υπό συνεχή απειλή και η συνοχή της ζώνης του ευρώ.
Το ανακοινωθέν της Συνόδου προσφέρει ελάχιστα νέα μέτρα και μάλιστα αρκετά από αυτά είναι παρόμοια με όσα έχουν ήδη ανακοινώσει οι Ευρωπαίοι ηγέτες, τονίζεται στην έκθεση.
Οι αναλυτές της Moody’s εκτιμούν ότι τα ανακοινωθέντα μέτρα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής αντανακλούν τη συνεχιζόμενη ένταση μεταξύ των ηγετών των κρατών-μελών της ευρωζώνης. Όσο περισσότερο καθυστερούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συμφωνήσουν σε δραστικά και αποφασιστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος των αρνητικών οικονομικών συνθηκών που θα προστεθούν στις ήδη σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης