Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ανακοινώνει την επιστροφή 77 εκατ ευρώ στους κατόχους προϊόντων Lehman Brothers η Citibank Ελλάδος

tags :
Ανακοινώνει την επιστροφή 77 εκατ ευρώ στους κατόχους προϊόντων Lehman Brothers η Citibank Ελλάδος
Το ποσό των 77 εκατ ευρώ θα επιστρέψει η Citibank Ελλάδος στους κατόχους σύνθετων προϊόντων της Lehman Brothers.....
Πιθανότατα αρχές της εβδομάδας η τράπεζα να ανακοινώσει ότι προτίθεται να καλύψει το 70% της συνολικής απώλειας που είχαν υποστεί οι κάτοχοι προϊόντων Lehman Brothers ύψους 110 εκατ ευρώ. Η απόφαση της διοίκησης της Citibank στην Ελλάδα  είναι να δώσει μια πρακτική λύση στους κατόχους σύνθετων προϊόντων της  Lehman Brothers.
Σημειώνεται ότι πρόσφατα σχετικά είχε αναφερθεί από το www.bankingnews.gr ότι η διοίκηση της Citibank εξετάζει να αποζημιώσει τους κατόχους σύνθετων προιόντων της Lehman.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τις  τεράστιες προβλέψεις που διενέργησε  η Citigroup  το 2009 τα 460-470 εκατ ευρώ αφορούσαν την Citibank Ελλάδος....
Αξίζει να αναφερθεί ότι σε αυτά τα 470 εκατ ευρώ περιλαμβάνεται τελικά και  η έμμεση εμπλοκή της τράπεζας στην υπόθεση της Lehman Brothers.....
Οι προβλέψεις αφορούν δάνεια και πιστωτικές κάρτες αλλά και ορισμένα σύνθετα assets.
H διεθνής κρίση και κυρίως η υπόθεση της Lehman Brothers έπληξε την Citigroup παγκοσμίως και βεβαίως την δραστηριότητα στην Ελλάδα.
Με βάση εκτιμήσεις και μόνο και στην χρήση 2010 θα διενεργήσει πρόσθετες προβλέψεις οι οποίες μπορεί να διαμορφώσουν τις σωρευμένες προβλέψεις στα 580-600 εκατ ευρώ.
Ως σωρευμένες προβλέψεις νοούνται τα προβληματικά δάνεια που έχουν σωρευτεί και καταγράφονται στον ισολογισμό.
Όπως έχει τονιστεί η Citibank Ελλάδος πέτυχε την χειρότερη επίδοση στην ιστορία της. Όμως η επίδοση αυτή δικαιολογείται καθώς η τράπεζα βρέθηκε παγκοσμίως υπό καθεστώς οικονομικής κατάρρευσης.
Η Citibank Ελλάδος ως γνωστό έχει αποσχιστεί από τον όμιλο Citigroup και έχει υπαχθεί στην Citigroup holding.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης