Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Societe Generale: Υπομονή μέχρι την άνοιξη! - Οι αγορές δεν θα ανακάμψουν πριν από τον Μάρτιο του 2012... και αυτό για λίγο

Societe Generale: Υπομονή μέχρι την άνοιξη! - Οι αγορές δεν θα ανακάμψουν πριν από τον Μάρτιο του 2012... και αυτό για λίγο
Η αστάθεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό των αγορών στο προσεχές μέλλον, υπό το βάρος της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους και των ανησυχιών για την πορεία της διεθνούς οικονομίας.
Όπως αναφέρει στην τελευταία ανάλυσή της με τίτλο "Global Market Prospects" (Προοπτικές Διεθνών Αγορών) η Societe Generale, το πρώτο κύμα ανάκαμψης των διεθνών χρηματιστηρίων θα αρχίσει να σκιαγραφείται την άνοιξη του 2012, με αυξημένη πιθανότητα διόρθωσης την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου.
Ωστόσο, κατά τον οίκο, στη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2012 θα επανέλθει η πτωτική τάση, η οποία μάλιστα εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί έως το 2014 -2015.
Ειδικά για την αμερικανική αγορά και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, η Societe προβλέπει ότι θα υπάρξει μια μακρά περίοδο διόρθωσης η οποία δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το 2018 -2020, με την ευρωπαϊκή αγορά να παραμένει πιο αδύναμη έναντι της Wall Street. Σε φάση διόρθωσης, με αρκετές ωστόσο διακυμάνσεις, θα κινηθούν και οι αναδυόμενες αγορές.
Μεταξύ των ευρωπαϊκών μετοχών, ο οίκος εκφράζει την προτίμησή του στις τράπεζες, για τις οποίες μάλιστα βλέπει υπεραπόδοση, για τις πρώτες ύλες, καθώς και για τον κλάδο των πετρελαιοειδών.  Αντίστοιχα, σκοπεύει να διατηρήσει αμυντική στάση έναντι του φαρμακευτικού και του ενεργειακού κλάδου.

S&P 500

Από τώρα και έως την ερχόμενη άνοιξη, ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street εκτιμάται ότι θα ολοκληρώσει την ανοδική τάση που έχει ξεκινήσει από το 2009.
Μια μακρά περίοδο ήπιας προσαρμογής (soft consolidation) μοιάζει το πλέον πιθανό σενάριο για τον S&P 500.

Dow Jones
To momentum για τον βιομηχανικό δείκτη της Wall είναι ουδέτερο.
Η ανάκαμψη που σημειώνεται κρίνεται τεχνικού χαρακτήρα.

Eurostoxx
Η διόρθωση που σημειώθηκε το περασμένο καλοκαίρι εκτιμάται ότι ήρθε η ώρα να δώσει τη θέση της σε μια ανοδική τάση.
Ωστόσο η πτωτική πορεία είναι απλά θέμα χρόνου.

Ευρώ - δολάριο

Η bearish τάση που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2008 δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
Εντός των ερχόμενων εβδομάδων - το πολύ μηνών - η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου θα υποχωρήσει κάτω του 1,34 με στόχο το 1,26.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης