Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε την Cosco μετά την μεταβίβαση των μετοχών του ΟΛΠ

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε την Cosco μετά την μεταβίβαση των μετοχών του ΟΛΠ
«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμένα, που ως εκπρόσωπος της Cosco SHIPPING, παρέστη στην επίσημη εισαγωγή της εταιρείας στο ΧΑ» 
Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε την China Cosco Shipping καθώς και το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) με την ευκαιρία της μεταβίβασης (link) των μετοχών του ΟΛΠ (Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ΑΕ) στην τελετή Έναρξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016.
Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου, ο κ. Wan Min, Director of the Board, President of China Cosco και ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κήρυξαν την Έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Ιάκωβος Γεωργάνας, τόνισε:
«Με χαρά υποδεχόμαστε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στο πρόσωπο του Προέδρου, κ. Wan Min, και των συνεργατών του, τους νέους μετόχους του ΟΛΠ.
Η σημερινή επένδυση τους και το φιλόδοξο πρόγραμμα επέκτασής της στο μέλλον, αποτελούν έκφραση εμπιστοσύνης στο μέλλον της Ελληνικής οικονομίας.
Στο πρόσωπο του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, της πλευράς των πωλητών των μετοχών, χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα της Ελληνικής κυβερνήσεως και του οργανισμού, του οποίου προΐσταται ο Πρόεδρος, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, να προχωρήσει στην εφαρμογή του συμφωνημένου προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, εξέλιξη που συντελεί στην έξοδο από την πολυετή κρίση και στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας από τους αμέσως επόμενους μήνες.
Ευχόμαστε η σημερινή πανηγυρική συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με την συμμετοχή σας να αποτελέσει την αφετηρία για την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής προσπάθειας στην Ελλάδα.
Ευχόμαστε επίσης για την επιτυχία του νέου μεγάλου προγράμματος και της επέκτασης της φιλίας και της συνεργασίας των δύο χωρών μας».
Ο κ. Wan Min κατά την τελετή Έναρξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, δήλωσε:
«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμένα, που ως εκπρόσωπος της Cosco, παρέστη στην επίσημη εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Η εισαγωγή αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή, καθώς η Cosco Hong Kong, θυγατρική της Cosco, αναλαμβάνει τον ρόλο του βασικού μετόχου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.
Πρόκειται για την πρώτη διασυνοριακή εξαγορά του Ομίλου και ένα ορόσημο στην ανάπτυξη του διεθνούς μας δικτύου.
Το πρόγραμμα του Πειραιά διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην πρωτοβουλία “One Belt, One Road” και η ανάπτυξη του λιμανιού θα δώσει ώθηση τόσο στην Κίνα όσο και στην Ελλάδα, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή εμπορικής και πολιτισμικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση.
Η Cosco Shipping θα αναλάβει την υλοποίηση επενδυτικού πλάνου που θα βελτιστοποιήσει την απόδοση του λιμανιού, θα ενισχύσει τη διεθνή του θέση και θα επιτρέψει στον ΟΛΠ να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του και να καταστεί ως ένα από τα κορυφαία λιμάνια της Ευρώπης.
Παράλληλα, η λειτουργία ενός λιμανιού υψηλών προδιαγραφών θα ενισχύσει τους εμπορικούς δεσμούς μεταξύ Ασίας και Ευρώπης και θα συνεισφέρει στην απασχόληση της χώρας μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».
Ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, δήλωσε με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση:
«Η ολοκλήρωση της παραχώρησης προς την Cosco της διαχείρισης του ΟΛΠ αποτελεί τεράστιας σημασίας εξέλιξη.
Η ελληνική οικονομία θα ωφεληθεί άμεσα από τις μεγάλες επενδύσεις, την ανάπτυξη του λιμανιού και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή.
Η σημασία όμως της σημερινής εξέλιξης δεν εξαντλείται στα προφανή οικονομικά οφέλη.
Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιηθεί είναι το γεγονός ότι δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου και του ειδικού βάρους της Ελλάδας στις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις.
Εάν η Ελλάδα καταφέρει να αξιοποιήσει αυτές τις δυνατότητες και να τις ενσωματώσει σε μια ευρύτερη στρατηγική, τότε πραγματικά η συνέργεια με την Cosco στον Πειραιά μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία μιας ελπιδοφόρας πορείας».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης