Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Περιορισμένο trading στις εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου στο β΄ τριμ. του 2016 – Οι αγοραπωλησίες

Περιορισμένο trading στις εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου στο β΄ τριμ. του 2016 – Οι αγοραπωλησίες
Διατηρεί τις θέσεις της σε ποιοτικές εταιρείες της μικρής κεφαλαιοποίησης η Alpha Trust Ανδρομέδα
Μικρές αλλαγές στο μετοχικό τους χαρτοφυλάκιο πραγματοποίησαν στο δεύτερο τρίμηνο οι εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου που διαπραγματεύονται στο ΧΑ.
Σημειώνεται πως πλέον υπάρχουν μόλις δύο εταιρείες εισηγμένες.
Η Αιολική ΕΕΧ που έχει περιορισμένη έκθεση στην ελληνική αγορά και αυξημένη στις αγορές του εξωτερικού, πούλησε τη θέση που είχε σε Πειραιώς και Eurobank, 400 χιλ. τεμάχια και 100 χιλ. τεμάχια αντίστοιχα και αγόρασε 400 χιλ. μετοχές της Εθνικής τράπεζας, αλλά με μέση τιμή κτήσης σχεδόν στα υψηλά του πρόσφατου ράλι, ήτοι 0,30 ευρώ ανά μετοχή.
Διατήρησε τις μικρές θέσεις που έχει σε Alpha Trust Ανδρομέδα και Alpha Trust ΑΕΠΕΥ, ενώ πούλησε 5.000 τεμάχια στην ΕΧΑΕ και 20 χιλ. τεμάχια στον ΟΤΕ και διατήρησε τη θέση σε ΔΕΗ, ΕΛΤΕΧ Άνεμος και Εντερσόφτ.
Είχε επίσης και μικρή θέση σε Viohalco και Πλαίσιο που πούλησε εντός του δευτέρου τριμήνου.
Παράλληλα είχε 200 συμβόλαια του FTSE 25 πουλημένα στο πρώτο τρίμηνο τα οποία έκλεισε στο δεύτερο τρίμηνο.
Η Alpha Trust Ανδρομέδα με τη σειρά της για το ίδιο διάστημα, μείωσε λίγο τη θέση της σε Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα και αύξησε τη θέση της στη Eurobank.
Διατήρησε τις 160 χιλ. μετοχές που έχει στην Αιολική, τα 13 χιλ. τεμάχια περίπου στην Envitec, τα 440 χιλ. τεμάχια στην Πλαστικά Θράκης, τα 120 χιλ. τεμάχια στην Quest, τις 461 χιλ. μετοχές στην Reds, τις 461 χιλ. τεμάχια στην Inform Λύκος, μείωσε λίγο τη θέση στην κοινή της Τιτάν, αλλά κράτησε τις 24 χιλ. τεμάχια στο προνόμιο, και τις 90 χιλ. τεμάχια στην Frigoglass από την οποία στο δεύτερο τρίμηνο καταγράφει απώλειες 157 χιλ. ευρώ, ενώ στο πρώτο είχε ζημιά 136 χιλ. ευρώ.
Η επενδυτική επίσης διατήρησε τη θέση της στην Πλαίσιο, την Κρι-Κρι, την Κρητών Άρτος, τη μεγάλη θέση στην ΕΛΒΕ (542 χιλ. τεμάχια), τα 47 χιλ. τεμάχια στην Αστήρ Παλάς, τα 25 χιλ. τεμάχια στον ΟΤΕ, τις 75 χιλ. τεμάχια στην Φουρλής, τα λίγα κομμάτια που έχει στον ΟΛΠ και τον Καρέλια, τις 43 χιλ. μετοχές στην Σαράντης, τις 87 χιλ. τεμάχια στην Σωλ.Κορίνθου, ενώ αύξησε λίγο τη θέση της στον ΟΠΑΠ κατά 10.000 τεμάχια πουλώντας 20.000 μετοχές της Μυτιληναίος.
Η επενδυτική στο ελληνικό της χαρτοφυλάκιο διαθέτει ακόμη μετοχές από καλές εταιρείες του ΧΑ μικρές και μεγάλες, όπως Folli Follie, Aegean, ΕΧΑΕ, Πετρόπουλος, Μotor Oil, ΕΛΤΕΧ Άνεμος.
Γενικότερα το χαρτοφυλάκιό της έχει ποιοτικές μετοχές και από την μικρή κεφαλαιοποίηση που δεν συναντάμε στην περίπτωση της Αιολικής.
Θα μπορούσε η μικρή κεφαλαιοποίηση του ΧΑ να είναι σε καλύτερη μοίρα αν υπήρχαν μερικές ακόμα επενδυτικές εταιρείες που να εντόπιζαν τις καλές εταιρείες και να επένδυαν μέρος των κεφαλαίων τους.
Στην παρούσα φάση αυτό που μπορεί κάποιος να πει είναι ότι η εταιρεία δύσκολα θα μπορούσε να ρευστοποιήσει μέρος της θέσης που έχει σε ένα σημαντικό αριθμό μικρών εταιρειών του ΧΑ λόγω περιορισμένης εμπορευσιμότητας, αν και σύμφωνα με τα θεμελιώδη δεν υπάρχει λόγος να το κάνει.

Γ.Κατικάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης