Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Πότε θα κατατεθούν τα υπόλοιπα 31,5 εκατ ευρώ της αύξησης κεφαλαίου της FBBank; Υπήρξε συνάντηση Βενιζέλου – Ρέστη;

tags :
 Πότε θα κατατεθούν τα υπόλοιπα 31,5 εκατ ευρώ της αύξησης κεφαλαίου της FBBank; Υπήρξε συνάντηση Βενιζέλου – Ρέστη;
Η αύξηση κεφαλαίου της FBBank ολοκληρώθηκε μεν αλλά δεν καλύφθηκε δε καθώς ενώ ο στόχος ήταν 40 εκατ ευρώ τελικώς οι δύο μέτοχοι η οικογένεια Ρέστη με  59,52%  και η  ΑΤΕ με 39,09% κατέβαλλαν μόνο τα 8,519 εκατ ευρώ.
Το ερώτημα είναι πότε θα κατατεθούν και από ποιον μέτοχο τα 31,5 εκατ ευρώ της αύξησης κεφαλαίου που δεν καλύφθηκε;
Σε αυτό το σύνθετο πάζλ έρχεται να προστεθεί και μια πληροφορία που όμως δεν επιβεβαιώνεται από το υπουργείο οικονομικών περί συνάντησης μεταξύ Ε. Βενιζέλου υπουργού οικονομικών και του Β. Ρέστη του βασικού μετόχου της FBBank και μετόχου του ΔΟΛ.
Όμως ανεξαρτήτως αν υπήρχε ή όχι συνάντηση αυτή που χρήζει διερεύνησης είναι πότε θα κατατεθούν τα 31,5 εκατ.
Η τράπεζα FBBank έχει ανακοινώσει αύξηση κεφαλαίου 40 εκατ.
Πως αποδεικνύεται αυτό στο αριθμό φύλου της κυβερνήσεως 5988 στις 7 Ιουλίου του 2011 και στην παράγραφο 6 αναφέρεται σαφώς ότι το ύψος της αύξησης θα είναι έως 40 εκατ ευρώ.
Παράλληλα αναφέρεται ότι η τράπεζα εξετάζει να εκδώσει υβριδικά κεφάλαια ή μειωμένης εξασφάλισης.
Η αύξηση κεφαλαίου δεν καλύφθηκε και οι βασικοί μέτοχοι ή κατά το ακριβές η οικογένεια Ρέστη ζήτησε  νέα παράταση ώστε να καλύψουν την αύξηση κεφαλαίου. Η ΑΤΕ δεν είναι διατεθειμένη να επενδύσει άλλα κεφάλαια.
Η  ΑΤΕ συμμετείχε στην αύξηση καθώς στόχος της ήταν να διαθέτει τουλάχιστον το 33% του μετοχικού κεφαλαίου άπαξ και κάλυψε μόνο μικρό μέρος της αναλογούσας συμμετοχής της  στην FBBank δηλαδή 39,09%. Η ΑΤΕ είναι δυνητικός πωλητής και μάλιστα ανεπίσημα έχει «χτυπήσει» ορισμένες τραπεζικές πόρτες.
Όμως κατά πληροφορίες και η Οικογένεια Ρέστη που είναι ο βασικός μέτοχος δεν θα απέκλειε να πωλήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών που κατέχει δηλαδή το 59,52%.

Η πρόσφατη επίσημη ανακοίνωση της FBBank

Πραγματοποιήθηκε την 15η Σεπτεμβρίου 2011 Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της FBBank ύψους  8.519.784,84 με εισφορά των δύο βασικών της μετόχων ATEBank και Ομίλου Ρέστη.
Η εισφορά του κάθε μετόχου στην ανωτέρω αύξηση ήταν ανάλογη του ποσοστού συμμετοχής τους στην καθαρή θέση της Τράπεζας (ATEBank : 39,09% και Όμιλος Ρέστη : 59,52%).
Tο ποσό της αύξησης του κεφαλαίου της FBBank καλύπτει κατά 105,8% τη συνολική απομείωση από τη συμμετοχή της Τράπεζας στο Πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου (PSI).
Ο κύριος δείκτης βασικών Ιδίων Κεφαλαίων της Τράπεζας (Core Tier I) ακόμη και μετά την ως άνω απομείωση παρουσίασε ελαφρά βελτίωση και διαμορφώθηκε την 30η Ιουνίου 2011 σε 10,27% κατατάσσοντας την FBBank στην κατηγορία των Ελληνικών τραπεζών με δείκτη άνω του 10%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης