Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

S&P: Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους... απειλεί την παγκόσμια ανάκαμψη - Ορατός ο κίνδυνος η ελληνική κρίση να εξαπλωθεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού

S&P: Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους... απειλεί την παγκόσμια ανάκαμψη - Ορατός ο κίνδυνος η ελληνική κρίση να εξαπλωθεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού
Η μετάδοση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη και η επιβράδυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ αποτελούν τους δύο μεγαλύτερους κινδύνους που απειλούν την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς υπονομεύουν σε μεγάλο βαθμό την οικονομική σταθερότητα, εκτιμά σε νέα έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's. Ωστόσο, σύμφωνα με την S&P, το μεγαλύτερο... τέρας αυτή τη στιγμή που απειλεί την παγκόσμια ανάκαμψη είναι η ευρωπαϊκή κρίση χρέους!
"Το πραγματικό τέρας που απειλεί την παγκόσμια οικονομία είναι η ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Τα μέτρα λιτότητας που λαμβάνουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις απειλούν να παρασύρουν πλέον και τις ισχυρές οικονομίες της Ευρώπης και πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος η κρίση που ξεκίνησε από την Ελλάδα να εξαπλωθεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού", δηλώνει η Beth Ann Bovino, οικονομολόγος της Standard & Poor's.
"Πριν από ένα έτος, υπήρχαν υψηλές προσδοκίες ότι η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας θα μπορούσε να είναι αυτο - συντηρούμενη. Ωστόσο με το πέρασμα του χρόνου νέες, προβληματικές τάσεις άρχισαν να αναδύονται", επισημαίνει παράλληλα η Bovino.
"H πρόσφατη αναταραχή στις αγορές αντανακλά μια σκληρή πραγματικότητα: Η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας παραπαίει και τα χέρια των ηγετών μοιάζουν δεμένα...", συνεχίζει η Bovino και προσθέτει "παρόλο που η ανάκαμψη θα συνεχίσει να είναι αργή και οδυνηρή και ταυτόχρονα οι προοπτικές για την ανάπτυξη επιδεινώνονται, οι πιθανότητες η παγκόσμια οικονομία να εισέλθει εκ νέου σε ύφεση παραμένουν ισχνές".
Κατά την S&P και η ανάπτυξη των ασιατικών οικονομιών κινείται πλέον με μετριοπαθείς ρυθμούς, καθώς και οι χώρες αυτές βρίσκονται αντιμέτωπες με τις δικές τους προκλήσεις... προκλήσεις που συνδέονται με την αύξηση του πληθωρισμού και τη διαμόρφωση των επιτοκίων δανεισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης