Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Κρίσιμες οι επόμενες 20-30 μέρες για το μέλλον της Proton bank – Στις 16 ή 19 Σεπτεμβρίου η αποτίμηση - πόρισμα της Proton bank από την ΤτΕ

  Κρίσιμες οι επόμενες 20-30 μέρες για το μέλλον της Proton bank – Στις 16 ή 19 Σεπτεμβρίου η αποτίμηση - πόρισμα της Proton bank από την ΤτΕ
Κρίσιμες – καθοριστικές οι επόμενες μέρες για την Proton bank καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στις 16 ή 19 Σεπτεμβρίου ο εκπρόσωπος της ΤτΕ θα παραδώσει την αποτίμηση της Proton bank στην ΤτΕ δηλαδή από την ενδελεχή έρευνα που πραγματοποιούν τι συμπεράσματα εξήγαγαν.
Με βάση ενδείξεις και όχι αποδείξεις δεν φαίνεται να προκύπτει κάτι «σοβαρό» στην αποτίμηση της Proton bank.

Το πόρισμα της ΤτΕ θεωρείται καθοριστικής σημασίας για 2 λόγους
1)Θα αποτυπώσει την πραγματική κατάσταση της τράπεζας
2)Θα διαλευκάνει τα θολά σημεία τα οποία εμφανίστηκαν λόγω της εμπλοκής του επιχειρηματία Λ. Λαρευντιάδη.
Αξίζει να αναφερθεί πάντως ότι ενώ στοχοποιήθηκε και με την εμπλοκή της δικαιοσύνης ο Λ Λαρευντιάδης για 51 εκατ η εισαγγελική έρευνα φαίνεται ότι δεν «αποκαλύπτει» υπεξαίρεση ενώ δεν διαπιστώνονται 51 εκατ αλλά 32,7 εκατ ευρώ.
Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο  για την Proton bank και για ένα ακόμη λόγο φαίνεται ότι η Attica bank μέχρι την άλλη εβδομάδα 23 Σεπτεμβρίου θα έχει προθεσμία να απαντήσει για το αν ενδιαφέρεται για την Proton bank ή αν το ελληνοαμερικανικό fund στο οποίο συμμετέχει και ο Δ Μηλιάκος ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ θα εκδηλώσουν και επίσημα ενδιαφέρον.
To ερώτημα λοιπόν που εγείρεται είναι ποιος θα πάρει τελικά το ομολογιακό της Proton bank;
Οι 4 τράπεζες που δεν ενδιαφέρονται; Η Attica bank που υλοποιεί οικονομικό έλεγχο ή το ελληνοαμερικανικό fund που εκπροσωπείται από τον Δ Μηλιάκο;
Πάντως την Proton bank την έχουν ξεσκονίσει οι ορκωτοί ελεγκτές και κατά ένα παράδοξο τρόπο δεν της έχουν βρει έως τώρα κάτι μεμπτό.
Πρόσφατα τονιζόταν….
Ούτε 1 ούτε 2 αλλά 5 ελεγκτικοί οίκοι, ορκωτοί ελεγκτές και η Blackrock αξιολογούν την Proton bank.
Πρωτίστως ποιοι είναι αυτοί που αξιολογούν την Proton bank.
Η KPMG για λογαριασμό του οικονομικού ελέγχου που διενεργεί η Attica bank στην Proton bank.
Η Boston Consulting για λογαριασμό του οικονομικού ελέγχου που διενεργεί η Attica bank στην Proton bank.
Η Erste & Young για λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία έχει διορίσει επίτροπο. Να σημειωθεί ότι το πόρισμα της ΤτΕ στο οποίο θα παρουσιάζεται η συνολική αναλυτική εικόνα της Proton bank θα είναι έτοιμο 16 Σεπτεμβρίου και θα παραδοθεί στην ΤτΕ στις 19 Σεπτεμβρίου.
H PricewaterhouseCoopers λειτουργεί για λογαριασμό της Proton bank καθώς αποτελεί τον ορκωτό ελεγκτή της.
Σε αυτούς τους 4 πρέπει να προστεθεί και η Blackrock η οποία διενεργεί τον έλεγχο για τα χαρτοφυλάκια δανείων των τραπεζών.
Με εξαίρεση την Blackrock όπου ακολουθεί συγκεκριμένα μοντέλα αξιολόγησης των δανείων και τα μοντέλα αυτά θα ισχύσουν για όλους οι υπόλοιποι ορκωτοί ελεγκτές φαίνεται ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση της Proton bank δεν ξεφεύγει από τον μέσο όρο της τραπεζικής αγοράς.
Ίσως σε κάποιους τομείς η τράπεζα να βρίσκεται και σε καλύτερη κατάσταση από τον μέσο όρο.
Ωστόσο το τελευταίο διάστημα επλήγει η εικόνα της τράπεζας ενώ υπέστησαν καθίζηση και οι πηγές εσόδων.
Η Proton bank χρειάζεται ένα πολύ ισχυρό κίνητρο, ώστε να επανακάμψει στην αγορά ακόμη και υπό αυτές τις πραγματικά πρωτόγνωρες συνθήκες στην οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης