Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η αναδιάταξη των ελληνικών ομολόγων θα πετύχει Societe Generale... αλλά δεν βλέπει επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων

Η αναδιάταξη των ελληνικών ομολόγων θα πετύχει  Societe Generale... αλλά δεν βλέπει επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων
Aισιόδοξη για την πορεία του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI) εμφανίζεται η Societe Generale, καθιστώντας ωστόσο απαραίτητη την ανάγκη μεγαλύτερης σαφήνειας όσον αφορά στους όρους του σχεδίου.
Στην τελευταία έκθεσή της με τίτλο "Choices require better clarity in terms still", η Societe επιχειρεί παράλληλα να εξηγήσει για ποιο λόγο οι τιμές των ελληνικών ομολόγων εξακολουθούν να υποχωρούν. Σύμφωνα με τον οίκο, η εξέλιξη αυτή αντανακλά πρωτίστως το φόβο των επενδυτών ότι το σχέδιο για το rollover του ελληνικού χρέους δεν θα αποδώσει καρπούς, υπό το βάρος των φημών για χρεοκοπία της Ελλάδας.
"Χωρίς το PSI, το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας ύψους 109 δισ. ευρώ θα καταρρεύσει. Aλλά και χωρίς την εκταμίευση της 6ης δόσης του υφιστάμενου δανείου των 110 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, στον αέρα θα βρεθεί και το PSI", σπεύδει να σχολιάσει η Societe, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να "χάνει" τους δημοσιονομικούς της στόχους.
Σε άλλο σημείο της έκθεσης, ο οίκος επιχειρεί να κάνει μια σύγκριση μεταξύ των 4 επιλογών του PSI και να αναδείξει ποια από αυτές τελικά είναι η πλέον συμφέρουσα...
H Societe εκφράζει την προτίμησή της στην πρώτη και στην τρίτη επιλογή, καθώς μοιάζουν πιο δημοφιλείς, δεδομένης της απλότητάς τους.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη επιλογή αφορά στην ανταλλαγή παλιών ομολόγων με νέα ίσης ονομαστικής αξίας, 30ετούς διάρκειας, με επιτόκιο δανεισμού 4,5% και η τρίτη επιλογή αφορά στην ανταλλαγή ομολόγων στο 80% της ονομαστικής τους αξίας με νέα ομόλογα 30ετούς διάρκειας. Το επιτόκιο δανεισμού ισοδυναμεί με 6,42% σε σταθερούς όρους.
Αντίστοιχα, η τέταρτη επιλογή, σύμφωνα πάντα με τον οίκο, θα προσελκύσει τους επενδυτές εκείνους που είναι αισιόδοξοι ότι το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας θα βάλει και το οριστικό τέλος στην ελληνική κρίση. Κατά τη Societe, η τέταρτη επιλογή δεν θα έχει παρά αδύναμη συμμετοχή.
Υπενθυμίζεται ότι η τέταρτη επιλογή των ιδιωτών αφορά στην ανταλλαγή ομολόγων στο 80% της ονομαστικής τους αξίας με νέα ομόλογα 15ετούς διάρκειας και με επιτόκιο που ισοδυναμεί με 5,9% σε σταθερούς όρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης