Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Νέα κινητικότητα στην υπόθεση της Proton bank – Στις 19/9 το πόρισμα του επιτρόπου - Ξεπάγωσε το ενδιαφέρον της Attica bank και στο βάθος ο κρυφός στρατηγικός επενδυτής και των 2 τραπεζών….

tags :
Νέα κινητικότητα στην υπόθεση της Proton bank – Στις 19/9 το πόρισμα του επιτρόπου - Ξεπάγωσε το ενδιαφέρον της Attica bank και στο βάθος ο κρυφός στρατηγικός επενδυτής και των 2 τραπεζών….
(upd)Νέα κινητικότητα επικρατεί στην Proton bank που σχετίζεται τόσο με την διαλεύκανση της ποιότητας των χαρτοφυλακίων της όσο και με την αναζήτηση στρατηγικού συμμάχου.
Πρωτίστως θα πρέπει να αναφερθεί ότι στις 19 Σεπτεμβρίου θα υποβληθεί στην ΤτΕ το πόρισμα αποτίμησης της εσωτερικής κατάστασης της Proton bank.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία η εικόνα της τράπεζας φαίνεται ότι είναι καλύτερη από αυτή που παρουσιάστηκε….
Π.χ. στους μέχρι τώρα ελέγχους που υπήρξαν όσον αφορά τα δάνεια…η επικρατούσα αίσθηση είναι ότι κυμαίνονται εντός των πλαισίων της αγοράς.
Η ΤτΕ έχει αναθέσει σε τραπεζικό στέλεχος να διερευνήσει την ποιότητα των δανείων της τράπεζας Proton bank.
Προφανώς στις 19 Σεπτεμβρίου στην έκθεση αποτίμησης της συνολικής κατάστασης της Proton bank θα καταγραφούν οι όποιες αδυναμίες αλλά δεν φαίνεται ότι είναι λιγότερες ή περισσότερες από τις άλλες τράπεζες.
Όσον αφορά τον στρατηγικό επενδυτή.
Ο εκπρόσωπος του δημοσίου στην Proton bank είχε αρνηθεί να ξεκινήσει οικονομικός έλεγχος στην Attica bank. Έτσι πάγωσε το ενδιαφέρον και …..ξαφνικά τοποθετήθηκαν οι 4 τράπεζες με στόχο να καλύψουν ένα ομολογιακό μετατρέψιμο σε μετοχές….στο οποίο κατ΄ ουσία δεν θέλουν να συμμετάσχουν.
Πριν 3 μέρες όμως ξαφνικά επέτρεψαν στην Attica bank να συνεχίσει τον οικονομικό έλεγχο της Proton bank….αλλά υπάρχει αυξημένο ενδεχόμενο ο στρατηγικός επενδυτής να είναι ένας τρίτος ενδιαφερόμενος….το ελληνοαμερικανικό fund που εκπροσωπείται από τον Δ. Μηλιάκο,  το οποίο  θα μπορούσε να αποκτήσει ποσοστά και στην Proton και στην Attica bank και να τις συγχωνεύσει.
Η περίοδος λοιπόν είναι πολύ κρίσιμη και καθοριστική.
Ωστόσο ένα μήνυμα που πρέπει να αποκωδικοποιηθεί σωστά. Αυτή την στιγμή οι μόνοι που έχουν βάλει στο τραπέζι πραγματικά χρήματα και περιμένουν είναι μόνο το ελληνοαμερικανικό fund…..

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης