Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ράλι +96% από τα ιστορικά χαμηλά για την Εθνική μέσα σε 13 συνεδριάσεις! Οι λόγοι της αντίδρασης

Ράλι +96% από τα ιστορικά χαμηλά για την Εθνική μέσα σε 13 συνεδριάσεις! Οι λόγοι της αντίδρασης
Εντυπωσιακή η αντίδραση της Εθνικής από τα ιστορικά χαμηλά των 0,35 ευρώ που βρέθηκε την 1η Οκτωβρίου

Μακράν την καλύτερη συμπεριφορά στον τραπεζικό κλάδο αλλά και σε όλο το χρηματιστήριο έχει η Εθνική κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου 2015, καθώς στις 13 τελευταίες συνεδριάσεις κλείνει ανοδικά στις 11 εξ αυτών, με συνολική επίδοση +96%!
Σήμερα Τρίτη ο τίτλος έκλεισε στα 0,6860 ευρώ με άνοδο +5,54% που ήταν και το υψηλό ημέρας, διακινώντας όγκο 7 εκατ. τεμαχίων ενώ η κεφαλαιοποιηση ανέρχεται πλέον στα 2,42 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της leader των τραπεζών την 1η Οκτωβρίου κατήλθε στο ιστορικό χαμηλό των 0,35 ευρώ, ενώ έκτοτε με ένα αξιοσημείωτο κρεσέντο θετικών συνεδριάσεων, έχει βελτιώσει πολύ την εικόνα της.
Πρόκειται για επίδοση που έγινε με «συμπαγής» και ομοιογενείς ανόδους και όχι με τεράστιες εξάρσεις, ενώ η γενικότερη η εικόνα της δείχνει… επενδυτικό… νόημα στην όλη κίνηση.
Οι λόγοι που οδηγούν την Εθνική σ’ αυτή τη σημαντική βελτίωση της εικόνας της στο ταμπλό έγκεινται στο γεγονός ότι οι κεφαλαιακές της ανάγκες είναι μικρότερες από την αποτίμηση της τουρκικής θυγατρικής Finansbank.
H Εθνική έχει τη δυνατότητα να πάει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξης του 1 δισ. ευρώ, οπότε δεν είναι «υποχρεωμένη» να ρευστοποιήσει – όπως είχε διαρρεύσει προ μηνών – το σύνολο της τουρκικής θυγατρικής, αλλά να κρατήσει ένα σημαντικό ποσοστό για… μαξιλάρι.
Η Εθνική ενδέχεται να προχωρήσει στην πώληση ενός σημαντικού ποσοστού της Finansbank που ίσως φτάσει το 40%, όμως θα συνεχίζει να έχει ισχυρή παρουσία στην τουρκική τράπεζα, κάτι ασφαλώς που θεωρείται σημαντικό asset.

Πρώτη ενημέρωση Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015, 14:23 μ.μ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης