Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Διαγράφονται τα παράγωγα των τραπεζών αύριο 16/10 – Διευκρινίσεις του Χ.Α. για το τι θα ισχύσει

Διαγράφονται τα παράγωγα των τραπεζών αύριο 16/10 – Διευκρινίσεις του Χ.Α. για το τι θα ισχύσει
Διαγράφονται από αύριο Παρασκευή τα παράγωγα προϊόντα των τεσσάρων συστημικών τραπεζικών μετοχών
Διαγράφονται από την αυριανή συνεδρίαση (16 Οκτωβρίου 2015) τα παράγωγα προϊόντα των τεσσάρων συστημικών τραπεζικών μετοχών που θα συμμετέχουν στη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης, οπότε το Χ.Α. κάνει κάποιες διευκρινίσεις για το πως ακριβώς θα γίνει η διαδικασία.

Η διοίκηση του Χ.Α. δέχτηκε και ερωτήματα πολλών επενδυτών οπότε κρίνει σκόπιμο να διευκρινίσει ότι:

1.    Οι σειρές Δικαιωμάτων Προαίρεσης επί των συγκεκριμένων μετοχών λήξης Οκτωβρίου, θα διαπραγματεύονται έως τις 13:45μ.μ και θα λήξουν κανονικά (physical delivery) με τελική τιμή εκκαθάρισης, την τιμή της ενδιάμεσης δημοπρασίας που θα λάβει χώρα την ίδια ημέρα στην Κύρια Αγορά Αξιών.

2.    Όλες οι υπόλοιπες σειρές σε ΣΜΕ και ΔΠ, θα διαπραγματεύονται έως το κλείσιμο της αγοράς 17:20μ.μ. και με βάση το άρθρο 2.6.12 του Κανονισμού παρ. 7 & 8, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19/10/2015 χρηματικός διακανονισμός, με βάση την τιμή κλεισίματος του υποκείμενου τίτλου την ημέρα της διαγραφής (16/10/2015).
Υπενθυμίζεται το Χρηματιστήριο Αθηνών εν όψει της επικείμενης διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης αποφάσισε, σύμφωνα με το άρθρο του Κανονισμού του ΧΑ, 2.6.12, § (2.α), να προβεί στη διαγραφή των παραγώγων προϊόντων επί των μετοχών των εισηγμένων συστημικών τραπεζών που θα συμμετέχουν σε αυτή μέχρι και την ολοκλήρωση της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης