Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Λογιστικές ζημίες 130-135 εκατ εμφανίζει ο Ρώσος Rybolovlev από την επένδυση του στην Τράπεζα Κύπρου μέσα σε διάστημα 10 μηνών λόγω της κατακρήμνισης της μετοχής….

tags :
   Λογιστικές ζημίες  130-135 εκατ εμφανίζει ο Ρώσος Rybolovlev από την επένδυση του στην Τράπεζα Κύπρου μέσα σε διάστημα 10 μηνών λόγω της κατακρήμνισης της μετοχής….
Τεράστιες λογιστικές ζημίες ύψους 130-135 εκατ ευρώ εμφανίζει ο Ρώσος επιχειρηματίας Rybolovlev από την επένδυση που έχει πραγματοποιήσει στην τράπεζα Κύπρου μέσω της Odella Resources.
Οι ζημίες αυτές οφείλονται στην κατακρήμνιση της μετοχής της τράπεζας Κύπρου.
Πως έχουν τα πράγματα;

Τέλη Καλοκαιριού του 2010 το Ταμείο Πρόνοιας αποφασίζει να πωλήσει τις μετοχές του στην Τράπεζα Κύπρου λόγω των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετώπιζε.
Στην αναζήτηση ενός επίδοξου μνηστήρα και σε συνεργασία με την διοίκηση Ηλιάδη βρέθηκε ο ρώσος επιχειρηματίας Rybolovlev ο οποίος αγόρασε ένα στρατηγικό ποσοστό πέριξ του 8% στην τιμή των 4,90 ευρώ.  Σε σχέση με την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή η υποαξία είναι της κλίμακας του 67%.
Για τις μετοχές που αγόρασε στην Κύπρου επένδυσε 270 εκατ ευρώ.
Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Odella Resourses συμμετέχει και στην αύξηση κεφαλαίου που ξεκίνησε τέλη Σεπτεμβρίου του 2010.
Σημειώνεται ότι η συναλλαγή μεταξύ Ταμείου Πρόνοιας και Ρώσου επιχειρηματία πραγματοποιήθηκε 21 Σεπτεμβρίου του 2010.
Ολοκληρώνεται η αύξηση κεφαλαίου, συμμετείχε ο ρώσος επιχειρηματίας και έτσι κατέβασε το κόστος κτήσης των μετοχών στα 3,7 με 3,8 ευρώ ανά μετοχή.
Πλέον ο Ρώσος επιχειρηματίας κατέχει το 9,9% της Κύπρου επένδυσε 304 εκατ σε κεφάλαια τα οποία έχουν υποχωρήσει στα 170 με 175 εκατ ευρώ.
Δηλαδή εμφανίζει λογιστικές ζημίες 130-135 εκατ ευρώ σε διάστημα 10 μηνών.
Ίσως είναι η μεγαλύτερη λογιστική υποαξία που έχει καταγραφεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα σε τράπεζα.
Όμως ποιο είναι το μέλλον;
Με δεδομένο ότι η Κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο συνάγεται ότι και ο τραπεζικός κλάδος θα ταλαιπωρηθεί άρα και η Κύπρου.
Τι σχεδιάζει να πράξει από εδώ και πέρα ο ρώσος επιχειρηματίας δεν γνωρίζουμε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης