Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Α. Πουλαρίκας (Δυναμική ΑΧΕ): «Να γίνει το ΧΑ μοχλός ανάπτυξης - Σταδιακή η επάνοδος της ομαλότητας»

Α. Πουλαρίκας (Δυναμική ΑΧΕ): «Να γίνει το ΧΑ μοχλός ανάπτυξης - Σταδιακή η επάνοδος της ομαλότητας»
Το χρηματιστήριο θα πρέπει να γίνει ξανά μοχλός ανάπτυξης με βάθος, όγκους και τζίρους, τονίζει ο κ. Αλ. Πουλαρίκας
Ο επί πολλά χρόνια Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ) και πρόεδρος της Δυναμικής ΑΧΕΠΕΥ και επί σειρά ετών μέλος του δ.σ. του ΣΜΕΧΑ Αλέξανδρος Πουλαρίκας, είναι πλέον από τους πιο έμπειρους χρηματιστές.
Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου του ΣΜΕΧΑ, ο κ. Πουλαρίκας αναφέρθηκε στην ανάγκη η στόχευση για το τι χρηματιστήριο θέλουμε, να είναι πιο μακροπρόθεσμη, πέρα από την πρόσφατη, δυσμενή συγκυρία.
Τόνισε ότι «πρώτο μέλημα δεν πρέπει να είναι το άρων άρων άνοιγμα του Χ.Α. έστω και με στρεβλώσεις που θα αλλοιώνουν την πάγια αρχή για δίκαιη μεταχείριση των επενδυτών σε ότι αφορά την προσφορά και τη ζήτηση.
Κύριο μέλημα – μακροπρόθεσμο είναι πως θα γίνει ξανά η αγορά μοχλός ανάπτυξης, με βάθος, όγκους, τζίρους και δυνατότητες για όλους.
Κατά τα λοιπά, ασφαλώς και η αγορά πρέπει να επαναλειτουργήσει ελεύθερα, με τους πωλητές και τους αγοραστές να έχουν τις ίδιες δυνατότητες».
Τέλος, τόνισε ότι ίσως είναι καλύτερα το Χ.Α. να ανοίξει σταδιακά, ίσως με μειωμένο ωράριο, ώστε να προσαρμοστούν τα συστήματα και να αποφευχθούν κατά το δυνατόν οι ακρότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης