Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Λαζαρίδης (EXAE): Αυξημένο το ενδιαφέρον των ξένων για τις ελληνικές εισηγμένες - Nα αξιοποιηθεί η εισροή κεφαλαίων

Λαζαρίδης (EXAE): Αυξημένο το ενδιαφέρον των ξένων για τις ελληνικές εισηγμένες - Nα αξιοποιηθεί η εισροή κεφαλαίων
Η εισροή κεφαλαίων θα συμβάλλει καταλυτικά στην ανάπτυξη των εταιρειών και στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Αυξημένο ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για τις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών διαπιστώνει ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ, Σωκράτης Λαζαρίδης.
Κατά την ομιλία του στο 4ο επενδυτικού φόρουμ, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Χρηματιστήριο Αθηνών σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στη Νέα Υόρκη, ο κ. Λαζαρίδης δήλωσε ότι το ενδιαφέρον των επενδυτικών οίκων για τις ελληνικές εταιρείες παραμένει υψηλό
Όπως εξήγησε, αυτό οφείλεται στις ικανότητες των ελληνικών εταιρειών οι οποίες, μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, μπορούν να διατηρούν τον εξωστρεφή τους προσανατολισμό και να δραστηριοποιούνται με επιτυχία διεθνώς.
Ο κ. Λαζαρίδης τόνισε, επίσης, την ανάγκη αξιοποίησης του έντονου επενδυτικού ενδιαφέροντος από το εξωτερικό - και ιδίως από τις ΗΠΑ - καθώς η εισροή κεφαλαίων θα συμβάλλει καταλυτικά στην ανάπτυξη των εταιρειών και στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, δήλωσε ότι ο ιδιωτικός τομέας αντιπροσωπεύει μία Ελλάδα που είναι παραγωγική, ανταγωνιστική και ανθεκτική στην κρίση.
Αναμένουμε σύντομα μία έντιμη συμφωνία με τους εταίρους η οποία θα απελευθερώσει τις σημαντικές δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας, θα συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη της και στην απασχόληση και θα ανταμείψει αυτούς που έγκαιρα έχουν επενδύσει στην Ελλάδα", κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης