Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Οι 4 συστημικές τράπεζες και ο ΟΠΑΠ στην κορυφή του ενδιαφέροντος των ξένων στο road show 23 εισηγμένων στη Ν.Υόρκη

Οι 4 συστημικές τράπεζες και ο ΟΠΑΠ στην κορυφή του ενδιαφέροντος των ξένων στο road show 23 εισηγμένων στη Ν.Υόρκη
Ολοκληρώνεται σήμερα το road show 23 εισηγμένων του Χ.Α. στη Ν.Υόρκη - Πάνω από 500 συναντήσεις με κορυφαίους διαχειριστές του κόσμουΕ
Σε μια εξαιρετικά δύσκολη αν όχι οριακή συγκυρία «έλαχε» να γίνει το φετινό 4ο επενδυτικό forum (road show) 23 εισηγμένων στο Χ.Α. εταιρειών στη Νέα Υόρκη που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου.
Πρόκειται για το 4ο Επενδυτικό Forum που συνδιοργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο στη Νέα Υόρκη, στο οποίο συμμετέχουν 23 εισηγμένες, τόσο από τον FTSE 25 όσο και από τον Mid Cap.
Το συνέδριο ασφαλώς πραγματοποιείται στην πιο δυσμενή συγκυρία των τελευταίων ετών για την Ελλάδα, με όλα τα έσχατα τεκταινόμενα και τον κίνδυνο εκτροπής για τη χώρα και φυγής από την ελίτ του ευρώ.
Σ’ αυτό το διήμερο έχουν γίνει πάνω από 500 συναντήσεις, ενώ στη χθεσινή, πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκαν περί τα 300 one to one meetings με ξένους διαχειριστές και επικεφαλής των ελληνικών εισηγμένων.
Στην κορυφή του ενδιαφέροντος από πλευράς ξένων είναι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες που συμμετέχουν, καθώς και ο ΟΠΑΠ που έχουν τις περισσότερες συναντήσεις.
Παράλληλα, παρουσίαση των προοπτικών και των τωρινών αλλά και μελλοντικών δεδομένων της ελληνικής οικονομίας έκαναν στην πρώτη ημέρα του συνεδρίου οι κ.κ. Ηλίας Λεκκός Group Cheaf Economist του Ομίλου Πειραιώς και Πλάτων Μονοκρούσος επικεφαλής οικονομολόγος του Ομίλου της Eurobank.
Όπως και να ‘χει, πρόκειται για συνέδριο εξωστρέφειας για τις ελληνικές εισηγμένες, κυρίως τις πιο διεθνοποιημένες και τις πιο εξωστρεφείς, ώστε να προβάλουν τις προοπτικές τους στην αμερικανική επενδυτική κοινότητα, καθώς η Νέα Υόρκη είναι το κέντρο των παγκοσμίων επενδύσεων.
Περίπου το 60% των Funds που συμμετέχουν στο φετινό φόρουμ εμφανίζονται είτε για πρώτη φορά είτε μετά από διετή και πλέον απουσία. Μεταξύ άλλων των παρόν δίνουν Franklin Templeton, Fidelity Investment, Baupost, Wellington, TIAA-CREF, Paulson &Co., Oaktree Capital, Advisory Research, Alpine Woods, Marathon, Alliance Bernstein, Schafer Cullen Capital κ.α.

Ποιες ελληνικές εισηγμένες συμμετέχουν

Στο φετινό 4ο road show το παρόν από πλευράς εισηγμένων δίνουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank, ενώ από τον FTSE 25 συμμετέχουν επίσης οι ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΕΛΠΕ, Τιτάνας, Motor Oil, Μέτκα, Ελλάκτωρ, Aegean Airlines, Grivalia Properties, Lamda Development, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΧΑΕ.
Από το Mid Cap συμμετέχουν οι Fourlis, ΕΛΤΕΧ Άνεμος, Σαράντης, Intralot, Πλαστικά Θράκης και MIG.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης