Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ο Paulson πουλάει γενικευμένα Ελλάδα και «σκοτώνει» την Πειραιώς στο -10,42% και νέα ιστορικά χαμηλά

Ο Paulson πουλάει γενικευμένα Ελλάδα και «σκοτώνει» την Πειραιώς στο -10,42% και νέα ιστορικά χαμηλά
Ο μεγαλοεπενδυτής John Paulson που ελέγχει το Paulson & Co πουλάει γενικευμένα… Ελλάδα και αυτός είναι ο λόγος που «σκότωσε» σήμερα σε νεά ιστορικά χαμηλά τη μετοχή της Πειραιώς
Ο μεγαλοεπενδυτής John Paulson που ελέγχει το Paulson & Co την εκ των κορυφαίων εταιρειών διαχείρισης που ιδρύθηκε το 1994 πουλάει γενικευμένα… Ελλάδα και αυτός είναι ο λόγος που «σκότωσε» (και) σήμερα και τις προηγούμενες ημέρες τη μετοχή της Πειραιώς!
Ο John Paulson ένας από τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με περιουσία 11,2 δισ. δολάρια το 2014 έχει σημαντικές συμμετοχές σε ελληνικές τράπεζες αλλά και άλλες εταιρείες όπως Eurobank, Πειραιώς, Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ κ.α. με ποσοστά που κυμαίνονται μεταξύ 4% και 6%.
Σήμερα η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς έκλεισε με απώλειες 10,42% κλείνοντας στο νέο ιστορικό χαμηλό των 0,2320 ευρώ, ενώ ενδοσυνεδριακά έτασε να χάνει έως και 15,06%, πέφτοντας στα 0,22 ευρώ!
Διακίνησε συνολικά 31 εκατ. τεμάχια που ήταν ο μεγαλύτερος όγκος των τελευταίν οκτώ συνεδριάσεων, με τζίρο 7,6 εκατ. ευρώ, ενώ αποτιμάται μόλις στα 1,41 δισ. ευρώ, έναντι άνω των 10 δισ. ευρώ που αποτιμούνταν προ ενός έτους περίπου!
Την περασμένη εβδομάδα η μετοχή της Πειραιώς είχε απώλειες 23,15%, ενώ το warrant του τίτλου έχασε 40,66% της αξίας του!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης