Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης - Σχέση ανταλλαγής 50 μετοχές Τ Bank προς 1 μετοχή ΤΤ

Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης - Σχέση ανταλλαγής 50 μετοχές Τ Bank προς 1 μετοχή ΤΤ
(upd2) Την έναρξη διαδικασίας συγχώνευσης αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της TBank, σε συνεδριάσεις τους της 22ας Ιουνίου 2011.
Η συγχώνευση θα γίνει με απορρόφηση της TBANK από το ΤΤ, με ενοποίηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των δύο εταιρειών.
Κοινή ημερομηνία ισολογισμών μετασχηματισμού θα είναι η 31η Μαρτίου 2011.
Για τους σκοπούς της επικείμενης συγχώνευσης (στρογγυλοποίηση), πριν από την έγκριση της συγχώνευσης θα προηγηθεί η αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής του ΤΤ από € 3,70 σε € 3,88, με κεφαλαιοποίηση υφιστάμενων αποθεματικών.
Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής των μετοχών της TBANK προς τις νέες μετοχές του ΤΤ είναι η ακόλουθη:
-πενήντα (50) υφιστάμενες μετοχές της TBANK προς μια (1) νέα μετοχή του ΤΤ.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι δεν θα επέλθει μεταβολή στον αριθμό των μετοχών του ΤΤ που κατέχουν σήμερα ο κάθε ένας από τους υφιστάμενους μετόχους αυτού.
Η Διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα αναθέσει σε αναγνωρισμένη ελεγκτική εταιρεία, τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων των δυο τραπεζών και τη γνωμοδότηση για το δίκαιο και εύλογο της προτεινόμενης σχέσης ανταλλαγής.
Η πραγματοποίηση της ανωτέρω συγχώνευσης τελεί υπό την αίρεση των κατά νόμο απαιτούμενων εγκρίσεων των Διοικητικών Συμβουλίων καθώς και των Γενικών Συνελεύσεων των δυο εταιρειών που θα κληθούν να αποφασίσουν μετά από την εκτίμηση ανεξάρτητων ελεγκτικών οίκων για το δίκαιο και εύλογο της σχέσης ανταλλαγής, καθώς και της λήψης όλων των αναγκαίων αδειών και εγκρίσεων των αρμοδίων αρχών.

Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση του ΤΤ

Υπό διαπραγμάτευση βρίσκονται και πάλι στο ΧΑ οι μετοχές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σε συνέχεια των σημερινών ανακοινώσεων. Παράλληλα αίρεται και η προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης όλων των παραγώγων προϊόντων συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο της εταιρίας "ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.".
Όσον αφορά την άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της TBank, θα πραγματοποιηθεί από αύριο 23 Ιουνίου 2011, δεδομένου ότι οι μετοχές της εταιρίας διαπραγματεύονται στην κατηγορία 'Χαμηλής Διασποράς και Ειδικών Χαρακτηριστικών'

Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε:

Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της TBank αποφάσισε από σήμερα 22 Ιουνίου 2011, λόγω επικείμενης ανακοίνωσης σχετικά με τη λήψη απόφασης από τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών και μέχρις ότου παρασχεθεί σχετική ενημέρωση. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το οποίο ελέγχει το 32,9% του μετοχικού κεφαλαίου της TBank, αναμένεται να ανακοινώσει την απορρόφηση της τελευταίας.
Αναστέλλεται ακόμη προσωρινά και η διαπραγμάτευση των παραγώγων προϊόντων συμπεριλαμβανομένου των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο της εταιρίας "ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε" .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης