Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Εγκλωβισμένο το ΧΑ -0,46% στις 1156 μον. – Μηδενική η επίδραση της αναβάθμισης, η αγορά αποτιμά το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ

Εγκλωβισμένο το ΧΑ -0,46% στις 1156 μον. – Μηδενική η επίδραση της αναβάθμισης, η αγορά αποτιμά το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ
Πλήρως απονευρωμένη η αγορά, στασιμότητα στις τράπεζες, μεικτές τάσεις στον FTSE 25 χωρίς όγκους - Η φθορά συνεχίζεται
(upd20) Ήπιας μορφής πτώση σημειώθηκε και σήμερα στο απονευρωμένο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο συνεχίζει να βρίσκεται εντός της ουδέτερης ζώνης των 1.140 - 1.180 μονάδων.
Παρ' ότι η Standard and Poor’s  αναβάθμισε στην κλίμακα Β την ελληνική οικονομία, η αγορά αδυνατεί να προεξοφλήσει, έχει χάσει την ορατότητα της και έχει παγιδευτεί στις τραπεζικές και πολιτικές εξελίξεις.
Το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ ειδικά στο σκέλος της κρατικοποίησης των τραπεζών μόνο προβληματισμό προκαλεί.
Μέσα σ' αυτό το κλίμα ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.155,95 μονάδες με πτώση -0,46% χωρίς παλμό, χωρίς τζίρο με τους ξένους αποστασιοποιημένους.  Η αγορά κινήθηκε εξ αρχής της συνεδρίασης σε πτωτική τροχιά, με υψηλό ημέρας στο άνοιγμα στις 1.161,17 μονάδες (-0,01%) και χαμηλό στις 1.148,42 μονάδες (-1,11%).
Ο τζίρος σε χαμηλά επίπεδα διαμορφώθηκε μόλις στα 46,17 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος έφθασε στα 28,84 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 24,3 εκατ. τεμάχια στις τράπεζες και μόνο 630 χιλ. στα warrants.
Θυμίζουμε ότι η ημερήσια αξία συναλλαγών κινείται πτωτικά εσχάτως, καθώς ο μέσος τζίρος κατήλθε στα 71,29 εκατ. ευρώ την περασμένη εβδομάδα, μειωμένος κατά 21% έναντι της αμέσως προηγούμενης.
Τα 71,29 εκατ. ευρώ, που είναι από τους χαμηλότερους μέσους τζίρους των τελευταίων μηνών!
Ο Γενικός Δείκτης διέκοψε ένα σερί ανόδου τεσσάρων εβδομάδων από τα χαμηλά της 8ης Αυγούστου, κλείνοντας το περασμένο 5ήμερο με απώλειες -2,99%, με τον τραπεζικό δείκτη στο -3,62% και τον FTSE 25 -3,03%.
Στην σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές των τραπεζών κινήθηκαν άνευρα χωρίς όγκους ένδειξη ότι οι ξένοι θεσμικοί έχουν πλήρως αποστασιοποιηθεί. Χωρίς momemtum ξανά οι τράπεζες, άνευρες με μικρούς όγκους και τζίρους, αλλάζουν πρόσημα εξαιρετικά εύκολα εσχάτως.
Η Attica bank έχασε -12% την περασμένη εβδομάδα λόγω της αύξησης των 435 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα έκλεισε αμετάβλητη στα 0,11 ευρώ. Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου προ του reverse split στην Attica Βank, θα κινηθεί μεταξύ 0,08 με 0,06 ευρώ. Δεν είναι μόνο η αβεβαιότητα που προκαλούν τα stress tests αλλά και οι ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις, το χρηματιστήριο δεν τραβάει, η κυβέρνηση δεν τραβάει, η χώρα δεν τραβάει.
Δεν είναι τυχαίο ότι η Standard and Poor’s αναβάθμισε την Ελλάδα και η αγορά δεν έλαβε καν υπόψη την εξέλιξη αυτή.
Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σκίασε την θετική είδηση της Standard and Poor's, που ούτως ή άλλως θα είχει πολύ μικρή επίδραση στην αγορά.
Το www.bankingnews.gr ήδη έγκαιρα – όπως πάντα - σημείωνε τα εξής «Να υπερτονίσουμε ότι από Δευτέρα ακόμη και αν έχουμε αναβάθμιση της Ελλάδος κατά μια βαθμίδα από την Standard and Poor’s η άνοδος θα είναι βραχύβια, θα λήξει σύντομα, η αγορά δεν τραβάει».
Όλα αυτά αποστασιοποιούν τους ξένους, που βλέπουν να μειώνεται αισθητά η ορατότητα στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Έτσι, η αγορά για πολλοστή ημέρα συσσωρεύει λίγο πάνω από τις 1.150 μονάδες, με κεντρικό πρόβλημα τη μεγάλη  μείωση του τζίρου, που προκαλεί αρρυθμίες και γενικώς δεν βοηθάει στην εξαγωγή συμπερασμάτων.
Στον FTSE 25 η εικόνα ήταν ξανά πτωτική, χωρίς όγκους μια αγορά με ελάχιστες νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες.
Ανοδικά αλλά χωρίς κάτι ιδιαίτερο κινήθηκαν μόνο οι ΟΤΕ, Folli Follie, Τιτάνας, Jumbo, Eurobank Properties και ΟΛΠ, ενώ πτωτικά έκλεισαν τίτλοι όπως Coca Cola HBC, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Viohalco, Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, Μέτκα, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα και MIG.
Στο σύνολο της αγοράς 49 μετοχές έκλεισαν με άνοδο έναντι 78 που κατέγραψαν απώλειες.

Η ατζέντα της εβδομάδας

Αύριο Τρίτη θα διεξαχθεί δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων αρχικού ύψους 1 δισ. ευρώ, ενώ Πέμπτη και Παρασκευή 18 και 19 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στο Λονδίνο το 9ο roadshow της ΕΧΑΕ.
Φέτος, θα συμμετάσχουν 31 εισηγμένες στο Χ.Α. εταιρείες, οι περισσότερες από κάθε άλλη φορά με τις προσδοκίες να είναι θετικές, ειδικά μετά και την αναβάθμιση.
Την προσεχή Παρασκευή λήγει η νέα προθεσμία για την υποβολή προσφορών για τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕ∆ για την πώληση του Ιπποδρόμου, ενώ την ίδια ημέρα αναμένεται η απόφαση του οίκου FTSE για την κατάταξη της ελληνικής αγοράς.
Ο οίκος MSCI πριν ένα χρόνο υποβάθμισε την ελληνική αγορά στην κατηγορία των αναδυόμενων, όμως ο οίκος FTSE έχει διατηρήσει έως τώρα την αγορά στις ανεπτυγμένες, παρά την εξαιρετικά δύσκολη διετία που πέρασε.
Έτσι, παρ’ ότι τίποτα δεν αποκλείεται, οι περισσότερες πιθανότητες είναι να μην προχωρήσει τώρα ο οίκος FTSE σε αλλαγή κατηγορίας για την ελληνική αγορά.
Την Παρασκευή επίσης θα λάβουν χώρα οι αναδιαρθρώσεις του FTSE (προσθήκη ΟΠΑΠ - αφαίρεση Ελληνικά Πετρέλαια) και Eurostoxx (προσθήκη Eurobank), ενώ λήγουν οι σειρές παραγώγων και μετοχών για το μήνα Σεπτέμβριο σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τα πολιτικά stress tests και το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά αποτιμά το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά στο σκέλος της κρατικοποίησης των τραπεζών που ενέχει τεράστιο ρίσκο και προφανώς μπορεί να προκαλέσει πλήθος επιπλοκών.
Ωστόσο εκτιμούμε ότι οι αναφορές ΣΥΡΙΖΑ για κρατικοποίηση τραπεζών έχουν προεκλογικό και προπαγανδιστικό χαρακτήρα. Με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία, την μετοχική σύνθεση των τραπεζών και κυρίως τους συσχετισμούς δυνάμεων είναι αδύνατο να υπάρξει κρατικοποίηση.
Ένα μεικτό σχήμα όπου το ΤΧΣ και οι ιδιώτες θα συνυπάρχουν ίσως αποτελεί την τελική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως οι αγορές δεν μπορούν να αποτιμούν υποθέσεις ή σενάρια και μέχρι να ξεκαθαρίσει πλήρως η στρατηγική ΣΥΡΙΖΑ η αβεβαιότητα θα εντείνεται. Πολύ έγκαιρα έχουμε αναφέρει ότι η αγορά δίνει σημασία στα τεχνικά stress tests της ΕΚΤ ενώ πολύ γρήγορα θα πρέπει να εστιαστεί στα πολιτικά stress tests.
Στα πολιτικά stress tests πρέπει να εστιαστεί το ενδιαφέρον της αγοράς.
Συνολικά το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία κοστολογείται 17,5 δισεκ. και σε ορισμένους τομείς όπως η διαχείριση του χρέους έχει καθαρή θέση, σε άλλους τομείς όπως δημόσιες δαπάνες, ανάπτυξη και φορολογική πολιτική – παροχές έχει πολλά κενά, ασάφειες και ανακολουθίες.
 
Το χρηματιστήριο παραμένει ακόμη σε πλαγιοκαθοδικό κανάλι

Το ελληνικό χρηματιστήριο συνεχίζει να βρίσκεται στην ουδέτερη ζώνη των  1140 με 1180 μονάδων. Η αδυναμία διάσπασης των 1.200 μονάδων αναιρεί το ανοδικό σενάριο που ούτως ή άλλως ολοκληρωνόταν στις 1.220 με 1.235 μονάδες.
Η αγορά μέχρι τώρα μας έχει δείξει από τον Μάρτιο του 2014 ότι ακολουθεί την εξής τάση, χαμηλότερες κορυφές, χαμηλότεροι πυθμένες στα τεχνικά γραφήματα. Από τις 1.379 μονάδες που ήταν το υψηλό έτους στις 19 Μαρτίου του 2014 το χρηματιστήριο υποχώρησε στις 1062 μονάδες ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 19 Μαΐου ακολούθησε νέα άνοδος στις 1.328 μονάδες ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 10 Ιουνίου και εν συνεχεία πάλι πτώση με χαμηλό τις 1.044 μονάδες στις 8 Αυγούστου.
Η αγορά πραγματοποιεί χαμηλότερα υψηλά και χαμηλότερα χαμηλά ακολουθεί μια πλαγιοκαθοδική κίνηση από τον Μάρτιο του 2014 έως και αρχές Σεπτεμβρίου του 2014. Χαμηλότερες κορυφές, χαμηλότεροι πυθμένες.
Μετά τις 8 Αυγούστου και με εξαίρεση ορισμένες συνεδριάσεις η αγορά ακολούθησε  μια έντονη ανοδική πορεία, αλλά ακόμη η αγορά δεν έχει ξεφύγει από αυτό το πλαγιοκαθοδικό κανάλι, η έσχατη πτώση αυτό μας επιβεβαιώνει.

Χωρίς momentum ξανά οι τράπεζες, αισθητή η απουσία ξένων

Άνευρη ήταν η εικόνα των μετοχών των τραπεζών, ο κλάδος όσο βρίσκεται σε ομηρία stress tests τραπεζικών και πολιτικών δεν θα ανακάμψει ουσιαστικά. Η απουσία όγκων και τζίρων προβληματίζει.  
Η Εθνική έκλεισε στα 2,55 ευρώ αμετάβλητη και όγκο 2,9 εκατ. τεμάχια, με την κεφαλαιοποίηση στα 9 δισ. ευρώ. Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα  2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013. Τα stop losses στην Εθνική βρίσκονται στα 2 -2,13 ευρώ και η ισχυρή αντίσταση στα 2,8 ευρώ.
Η Εθνική θα χρειαστεί πρόσθετα κεφάλαια στα νέα stress tests, ωστόσο τα νέα κεφάλαια θα μπορούσε να τα αντλήσει από πώληση μέρους της Finansbank αν το μέγεθος της κεφαλαιακής απαίτησης είναι μικρό.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ έκλεισε στα 0,6190 ευρώ με πτώση -0,32% και όγκο 107 χιλ. τεμάχια.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 0,6750 ευρώ με άνοδο +0,75% και όγκο 8,45 εκατ. τεμάχια, με την αποτίμηση στα 8,4 δισ. ευρώ. Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ. Τα ισχυρά stop losses στην μετοχή βρίσκονται  στα 0,55 ευρώ ενώ η αντίσταση στα 0,70 ευρώ.
Η Alpha Βank θα χρειαστεί πρόσθετα κεφάλαια στα stress tests ενώ θα υλοποιήσει άμεσα εθελουσία 2000 ατόμων που θα κοστίσει 125 εκατ ευρώ περίπου.  
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ έκλεισε στα 1,62 ευρώ με πτώση -2,41% και όγκο 220 χιλ. τεμάχια.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 1,48 ευρώ με πτώση -1,99%  και όγκο 5,89 εκατ. τεμάχια, με κεφαλαιοποίηση στα 9 δισ. ευρώ. Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ.
Η Πειραιώς θα χρειαστεί πρόσθετα κεφάλαια στα stress tests αλλά το ποσό δεν θα υπερβαίνει το 1 δισεκ. ευρώ.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ έκλεισε στα 0,61 ευρώ με πτώση -0,65% και όγκο 309 χιλ. τεμάχια.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,3480 ευρώ με άνοδο +0,29% και όγκο 6,56 εκατ. τεμάχια, ενώ η κεφαλαιοποίηση διαμορφώνεται στα 5,1 δισ. ευρώ. Το stop losses στα 0,28 και 0,26 ευρώ ενώ η ισχυρή αντίσταση βρίσκεται στα 0,34 ευρώ. Η έσχατη άνοδος της μετοχής της Eurobank συνδέεται με τις εκτιμήσεις ότι η τράπεζα θα χρειαστεί πρόσθετα κεφάλαια στα stress tests αλλά επειδή οι μέτοχοι δεν θέλουν τιμή χαμηλότερη των 0,31 ευρώ….ανεβάζουν την μετοχή…
Η Attica Βank που δέχτηκε πιέσεις σε ποσοστό -12% την περασμένη εβδομάδα έκλεισε στα 0,11 ευρώ αμετάβλητη και όγκο 489 χιλ. τεμάχια, με την κεφαλαιοποίηση στα 112 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή της Attica Βank θα υποστεί reverse split στα 0,08-0,06 ευρώ μάλλον 10 προς 1 στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου των 434 εκατ. Ήδη ανακοινώθηκε reverse split στην μετοχή της Attica Βank.   
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος διαπραγματεύεται στα 13,02 ευρώ με πτώση -0,31% και αποτίμηση στα 258 εκατ. ευρώ.

Εγκλωβισμένες οι μετοχές και στον FTSE 25 – Χωρίς τζίρο και χωρίς διάθεση για ανάληψη ρίσκου

Ήπιες πτωτικές τάσεις καταγράφονται σήμερα στις μετοχές του FTSE 25, με την συναλλακτική δραστηριότητα να παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, επιβεβαιώνοντας τις διαχρονικές παθογένειες του ελληνικού χρηματιστηρίου.  
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 11,35 ευρώ με ανοδικό γύρισμα στο φινάλε και κέρδη 0,80%, με την αποτίμηση στα 5,56 δισ. ευρώ, με την επόμενη στήριξη στα 10,90 ευρώ, ενώ οι αντιστάσεις στα 11,37 και 11,54 ευρώ αντίστοιχα.
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 11,16 ευρώ με πτώση -0,80% και κεφαλαιοποίηση 2,58 δισ. ευρώ, με την πρώτη στήριξη στα 11,07 ευρώ και τη δεύτερη στα 10,98 ευρώ, ενώ οι αντιστάσεις εντοπίζονται στα 11,50 και 11,80 ευρώ αντίστοιχα.
Η μετοχή του ΟΠΑΠ που έχασε -5,19% την περασμένη εβδομάδα έκλεισε στα 11,51 ευρώ με πτώση -1,62% και κεφαλαιοποίηση στα 3,67 δισ. ευρώ, με πρώτη στήριξη στα 11,56 ευρώ (χάθηκε) και δεύτερη στα 11,32 ευρώ, ενώ η αντίσταση εντοπίζεται στα 11,97 ευρώ.
Η Coca Cola HBC έκλεισε στα 17,28 ευρώ με πτώση -0,63% και κεφαλαιοποίηση 6,35 δισ. ευρώ.
Η Folli Follie που έχασε -7% την περασμένη εβδομάδα έκλεισε στα 29,45 ευρώ με άνοδο +0,51% και κεφαλαιοποίηση στα 1,97 δισ. ευρώ.
Η Jumbo που είχε πτώση -5,36% το περασμένο 5ήμερο έκλεισε στα 11,39 ευρώ με άνοδο +2,43% και αποτίμηση 1,54 δισ. ευρώ.
Ο Τιτάνας που έχει συμπληρώσει 5ήμερο πτωτικό σερί χάνοντας -5,14% της αξίας του έκλεισε στα 20,07 ευρώ με άνοδο +0,60% και κεφαλαιοποίηση 1,54 δισ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ που έχασε -4,15% την περασμένη εβδομάδα χωρίς ανοδική συνεδρίαση πιέστηκε περαιτέρω κλείνοντας στα 5,38 ευρώ με απώλειες -3,06% και κεφαλαιοποίηση στα 1,64 δισ. ευρώ. Η μετοχή των ΕΛΠΕ έχει επόμενη στήριξη στα 5,25 ευρώ, ενώ οι αντιστάσεις εντοπίζονται στα 5,70 και 5,85 ευρώ αντίστοιχα.
Η Motor Oil έκλεισε στα 8,20 ευρώ με πτώση -2,15% και αποτίμηση 909 εκατ. ευρώ, με τη στήριξη στα 8,16 ευρώ, ενώ οι αντιστάσεις εντοπίζονται στα 8,50 και 8,70 ευρώ αντίστοιχα.
Η ΕΥΔΑΠ που την περασμένη εβδομάδα έχασε 4,35 ευρώ, έκλεισε στα 8,30 ευρώ με πτώση -3,26% και αποτίμηση 883 εκατ. ευρώ, ενώ η Viohalco έκλεισε στα 3,98 ευρώ αμετάβλητη με αποτίμηση 874 εκατ. ευρώ.
Η MIG έκλεισε στα 0,3910 ευρώ με πτώση -2,01% με όγκο 683 χιλ. τεμάχια, με την αποτίμηση στα 301 εκατ. ευρώ. Το τεχνικό σημείο στήριξης είναι τα 0,38 ευρώ και ισχυρής αντίστασης τα 0,44 ευρώ. Η τιμή μετατροπής του ομολογιακού σε μετοχές θυμίζουμε βρίσκεται στα 0,54 ευρώ.
Ο Μυτιληναίος έκλεισε στα 6,49 ευρώ με πτώση -1,67% και κεφαλαιοποίηση 758 εκατ. ευρώ, με επόμενη στήριξη στα 6,30 ευρώ, ενώ οι αντιστάσεις εντοπίζονται στα 6,75 και 6,91 ευρώ διαδοχικά.
Η Μέτκα έκλεισε στα 11,34 ευρώ με πτώση -0,44% και αποτίμηση 589 εκατ. ευρώ.
Η Eurobank Properties έκλεισε στα 8,86 ευρώ με άνοδο +0,91% και αποτίμηση 897 εκατ. ευρώ, ενώ η Ελλάκτωρ έκλεισε στα 3,36 ευρώ με πτώση -2,04% και τζίρο στα 594 εκατ. ευρώ.
Η ΕΧΑΕ έκλεισε στα 7,26 ευρώ με πτώση -3,07% και αποτίμηση 474 εκατ. ευρώ, με επόμενη στήριξη στα 7,16 ευρώ, ενώ οι αντιστάσεις εντοπίζονται στα 7,60 και 7,72 ευρώ αντίστοιχα.
Η Τέρνα Ενεργειακή έκλεισε στα 3,48 ευρώ με πτώση -1,69% και κεφαλαιοποίηση στα 380 εκατ. ευρώ, ενώ η ΓΕΚ Τέρνα έκλεισε στα 3,47 ευρώ με πτώση -2,25% και αποτίμηση 327 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΛΠ έκλεισε στα 16,57 ευρώ με οριακά κέρδη 0,06% και αποτίμηση 414 εκατ. ευρώ, ενώ η Intralot έκλεισε στα 1,76 ευρώ με πτώση -2,22% και κεφαλαιοποίηση στα 279 εκατ. ευρώ.

Ήπια πτώση στα ομόλογα Ελλάδος και περιφέρειας  - Στο 5,65% η ελληνική 10ετία και spread 461 μ.β.  

Ήπια πτώση καταγράφεται στα ελληνικά ομόλογα απόρροια της πλήρους αποστασιοποίησης των ξένων επενδυτών.
Η αναβάθμιση της Standard and Poor’s επισκιάστηκε από το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που σε ορισμένα σημεία είναι επικίνδυνα ασαφές. Στην ελληνική 10ετία λήξης 2024 το εύρος τιμών αγοράς και πώλησης, διαμορφώνεται στις 83 με 84 μονάδες βάσης ή απόδοση 5,65% από 5,59%. Το χαμηλό ετών είναι στο 5,47% τον Ιούνιο του 2014.  
Το spread η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών 10ετών και γερμανικών ομολόγων σήμερα στις 461 από 455 μονάδες βάσης. Η νέα ελληνική 5ετία διαπραγματεύεται σε τιμές υψηλότερες σε σχέση με την τιμή έκδοσης.
Το 5ετές ομόλογο λήξης 2019 εκδόθηκε στις 99,13 μονάδες βάσης και σήμερα βρίσκεται στις 102,27 μονάδες βάσης ή απόδοση 4,19% από 4,95% την ημέρα έκδοσης του.
Το νέο 3ετές ομόλογο εκδόθηκε στις 99,65 μονάδες βάσης και βρίσκεται στις 100,08 μ.β.  με απόδοση 3,34% από 3,5% όταν εκδόθηκε. Όσον αφορά τα ομόλογα του ευρωπαϊκού νότου, σήμερα επικρατούν ήπιες πτωτικές τάσεις στις τιμές με συνακόλουθη άνοδο των αποδόσεων, λόγω ρευστοποιήσεων.
Η Ιρλανδική 10ετία εμφανίζει απόδοση 1,89%, το 10ετές Πορτογαλικό ομόλογο  3,24%, η Ισπανία 2,21% και η Ιταλία 2,47%. Η Γερμανία  εμφανίζει απόδοση στο 10ετές ομόλογο  στο 1,05% (με βάση το ομόλογο λήξης Μαΐου 2024) και η Ιρλανδία 1,89% δηλαδή spread περίπου 84 μονάδες βάσης όταν έχουν διαφορά πιστοληπτικής διαβάθμισης 8 βαθμίδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης