Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Μποτόπουλος (Επ. Κεφαλαιαγοράς): Να αξιοποιηθεί το παγκόσμιο επενδυτικό ενδιαφέρον για ελληνική οικονομία και ΧΑ

Μποτόπουλος (Επ. Κεφαλαιαγοράς): Να αξιοποιηθεί το παγκόσμιο επενδυτικό ενδιαφέρον για  ελληνική οικονομία και ΧΑ
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενισχύει πρωτοβουλίες υπέρ της άντλησης κεφαλαίων μέσω του ΧΑ
Την ανάγκη να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο το ήδη εκδηλωμένο παγκόσμιο επενδυτικό ενδιαφέρον για την ελληνική οικονομία εξέφρασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κωνσταντίνος Μποτόπουλος.  
Μιλώντας στο συνέδριο "GRFORGROWTH – Funding SMEs" που διοργανώθηκε την Παρασκευή 20 Ιουνίου, ο κ. Μποτόπουλος ανέφερε πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει προετοιμαστεί και συνεχίζει να προετοιμάζεται θεσμικά και κανονιστικά με τη δημιουργία νέων επενδυτικών εργαλείων, ιδίως στο πεδίο των venture capitals και του real estate, καθώς και με την υποδοχή του νέου ευρωπαϊκού πλαισίου, που ολοκληρώθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2014 επί ελληνικής Προεδρίας υπό την αιγίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, συνέχισε ο κ. Μποτόπουλος, ενισχύει πρωτοβουλίες υπέρ της άντλησης κεφαλαίων μέσω του ΧΑ, όπως η νέα εναλλακτική αγορά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η αγορά ομολογιακών δανείων και το καθεστώς του crowdfunding στην Ελλάδα.
Συμβάλλει επίσης, με την εποπτική και συμβουλευτική δράση της, στη δημιουργία ενός κλίματος εμπιστοσύνης για μακροπρόθεσμες επενδύσεις επ' ωφελεία των επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης