Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Morgan Stanley: Θα «νεκρώσουν» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για τους επόμενους 3-6 μήνες

Morgan Stanley: Θα «νεκρώσουν» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για τους επόμενους 3-6 μήνες
Νεκρή θα είναι η αγορά των μετοχών στην Ευρώπη τους επόμενους 3-6 μήνες, σύμφωνα με την νέα έκθεση της Morgan Stanley με τίτλο «European Strategy: Our five key investment themes and more detail on lead indicators» (ευρωπαϊκή στρατηγική: Πέντε κλειδιά για τις επενδύσεις και περισσότερες λεπτομέρειες για τους μακροοικονομικούς δείκτες).
Σύμφωνα με την Morgan Stanley οι ευρωπαϊκές αγορές θα επηρεαστούν από τρεις παράγοντες: α) η συρρίκνωση των οικονομικών δεικτών στην ευρωπαϊκή οικονομία, β) η διαφαινόμενη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και γ) η αύξηση του πληθωρισμού. Η Morgan Stanley ωστόσο παραμένει θετική στις μετοχές, αλλά αυτή η προτίμηση είναι εξαιτίας της έλλειψης εναλλακτικών τοποθετήσεων.
Το ιδανικό χαρτοφυλάκιο για την Morgan Stanley είναι σε εμπορεύματα και σε τραπεζικές μετοχές, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των ασφαλιστικών εταιρειών. Οι πέντε παράγοντες που θα επηρεάσουν την περαιτέρω επιλογή των μετοχών είναι οι εξής:
1.Επιλογή αμυντικών και κυκλικών εταιρειών: Τηλεπικοινωνίες, εταιρείες λιανικών πωλήσεων και βιομηχανικές
2.Το περιθώριο κέρδους του 2011 θα απογοητεύσει. Προτιμήστε ενεργειακές μετοχές
3.Εξαιτίας της αύξησης του πληθωρισμού, προτιμήστε μετοχές που δραστηριοποιούνται στις πωλήσεις αγαθών
4.Προτιμήστε μετοχές με ισχυρό μέρισμα
5.Ξεκινήστε «δειλά» αγορές μετοχών στην περιφέρεια της Ευρώπη, ιδιαίτερα μη τραπεζικές μετοχές σε Ιταλία και Ισπανία
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι παρά τα τραγικά γεγονότα στην Ιαπωνία, το ΑΕΠ παγκοσμίως θα αναπτυχθεί περί το 4% αυτόν και τον επόμενο χρόνο, επίπεδα που μπορεί να θεωρηθούν υποστηρικτικά για τα χρηματιστήρια. Κίνδυνο θα αποτελέσει για ακόμη μία φορά η άνοδος του πετρελαίου ή η άρση των έκτακτων προγραμμάτων στήριξης της οικονομίας από τις Κεντρικές Τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης