Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Marfin Popular Bank η τράπεζα που σύντομα θα την θέλουν όλοι για deal – Κλειδί το ομολογιακό των 660 εκατ ευρώ….

  Marfin Popular Bank η τράπεζα που σύντομα θα την θέλουν όλοι για deal – Κλειδί το ομολογιακό των 660 εκατ ευρώ….
Με 42,5 δις ευρώ ενεργητικό, κεφάλαια 3,5 δις ευρώ και δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 13,7% καταθέσεις 25,5 δις ευρώ και δάνεια 27 δις ευρώ καθώς και με την προοπτική να υλοποιήσει και νέα κεφαλαιακή ενίσχυση 660 εκατ ευρώ στην τιμή του 1,8 ευρώ αποτελεί πλέον μια τράπεζα που έχει αποδείξει την σταθερότητα και αποτελεσματικότητα της.

Στο παρελθόν η τράπεζα αμφισβητήθηκε. Αμφισβητήθηκαν οι επιλογές της, οι στρατηγικές τις κινήσεις και γενικότερα σχηματοποιήθηκε μια εικόνα που κάτι κρύβει περίτεχνα.
Στο παρόν η εικόνα είναι πλέον πολύ καθαρή. Όλοι αναγνωρίζουν ότι η Marfin έχει πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα προόδου, έχει επιδείξει αξιοσημείωτη σταθερότητα, διαθέτει πολύ ισχυρή καταθετική βάση και το κυριότερο στρατηγική για την επόμενη μέρα.
Τα κέρδη του 2010 στα 87 εκατ είναι προφανώς θετικά αλλά η ουσία στην πορεία της Marfin ειδικά αυτή την περίοδο κρίσης δεν είναι αν και κατά πόσο επιτυγχάνει κέρδη αλλά πόσο σταθερή είναι η τράπεζα και ποιες προοπτικές εμφανίζει.
Αξιολογώντας , την δομή της ρευστότητας της αλλά αυτά που έχει αντλήσει από την ΕΚΤ, την σύνθεση του χαρτοφυλακίου ομολόγων, τα υφιστάμενα κεφάλαια καθώς και την συμπεριφορά των καταθέσεων της αποδεικνύεται μια από τις πλέον σταθερές τράπεζες στον ελληνοκυπριακό χώρο.
Η Marfin θα εξετάσει σε εύθετο χρόνο την στρατηγική της.
Διαθέτει ένα ευέλικτο μηχανισμό  που μπορεί να αποτελέσει αφορμή ή αιτία για deal πέραν του γεγονότος ότι αποτελεί μια σταθερή τράπεζα η οποία βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από ορισμένες ελληνικές.
Το ομολογιακό μετατρέψιμο σε μετοχές ύψους 660 εκατ ευρώ στην τιμή των 1,8 ευρώ μπορεί να αποτελέσει την βάση ενός deal αν τελικά αποφασίσει το management να το χρησιμοποιήσει με στόχο μια στρατηγική συμφωνία με άλλη τράπεζα.
Το ομολογιακό λοιπόν θα αποτελέσει κλειδί για deal, ωστόσο είναι γεγονός πλέον ότι κάθε τράπεζα θα ήθελε να κλείσει μαζί της στρατηγικό deal.
Στα δύσκολα της ελληνικής οικονομίας η Marfin επέδειξε αξιοσημείωτη συμπεριφορά ως τράπεζα και αυτό αξιολογείται ήδη από το τραπεζικό σύστημα ευρύτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης