Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η HSBC στηρίζει το ελληνικό δημόσιο….καθώς και την Εθνική και την Eurobank…

tags :
 Η HSBC στηρίζει το ελληνικό δημόσιο….καθώς και την Εθνική και την Eurobank…
Μια από τις τράπεζες που έχουν στηρίξει το ελληνικό χρέος με σταθερότητα τους τελευταίους μήνες που η χώρα περνούσε μεγάλες κρίσεις ήταν η HSBC.
Διαθέτοντας παρουσία στην Ελλάδα και επιτυγχάνοντας στις καλές περιόδους 20-25 εκατ ευρώ έχει αναδειχθεί ως μια εκ των διεθνών τραπεζών που στηρίζουν τα ομόλογα και ταυτόχρονα λόγω και του συντηρητικού προφίλ της τράπεζας στην Μεγάλη Βρετανία δεν αναμείχτηκε τόσο έντονα όσο άλλοι στα γνωστά κερδοσκοπικά παιχνίδια των CDS κατά της Ελλάδος.
Η HSBC συμμετέχει στην αγορά παραγώγων των CDS των Credit Default Swaps ενεργά αλλά δεν επέδειξε τόσο μεγάλο ζήλο όπως πολλά hedge funds ή αμερικανοί επε3νδυτικοί οίκοι.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η HSBC σταθερά είναι ένας εκ των βασικών υποστηρικτών του ελληνικού χρέους και δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και στις δημοπρασίες εντόκων γραμματίων που πραγματοποιεί το ελληνικό δημόσιο η HSBC συμμετέχει ενεργά αγοράζοντας από τα μεγαλύτερα ποσά και ποσοστά.
Όμως η στήριξη που έχει παράσχει η HSBC δεν περιορίζεται μόνο στις δημοπρασίες εντόκων έχει στηρίξει τις ελληνικές τράπεζες στα repo που πραγματοποιούν έναντι ελληνικών ομολόγων.
Η HSBC ανανέωσε το repo της Εθνικής ύψους 1,5 δις ευρώ πριν λίγους μήνες και εχθές συμμετείχε στην ομάδα των 4 ξένων τραπεζών που υλοποίησε το repo στην Eurobank ύψους 1 δις ευρώ.
Γενικώς η HSBC έχει στηρίξει ενεργά τις ελληνικές τράπεζες και το ελληνικό δημόσιο αξιολογώντας και αξιοποιώντας την παρουσία της στην Ελλάδα και επιδεικνύοντας μια σταθερή επενδυτική θέση σε μια χώρα που παραπαίει…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης