Πωλήσεις και αυξημένοι όγκοι στα warrants από εγχώριους κυρίως επενδυτές λόγω του φόρου υπεραξίας 15% -- Πέμπτη σερί πτωτική συνεδρίαση για το ελληνικό χρηματιστήριο που αναζητά δυνάμεις για την ανάκτηση των 1.150 μονάδων
(upd21) Οι αυξημένοι όγκοι και οι πωλήσεις στα warrants των τραπεζών στιγμάτισαν την σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο το οποίο έκλεισε για 5η συνεχή συνεδρίαση πτωτικά και για 2η διαδοχική χαμηλότερα από τις 1.150 μονάδες. Ο Γενικός Δείκτης έχοντας αλλάξει πρόσημο πάνω από 10 φορές έκλεισε τελικώς στις 1.146,69 μονάδες με οριακή πτώση -0,02%, έχοντας χαμηλό ημέρας στις 1.136,54 μονάδες (-0,90%) και υψηλό στις 1.154,21 μονάδες (+0,64%).
Ο τζίρος αυξημένος σε σχέση με χθες, διαμορφώθηκε στα 105 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 40,2 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων στις τράπεζες και στα warrants ξεπέρασαν τα 28,4 εκατ. τεμάχια.
Ο φόρος υπεραξίας 15% προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στην αγορά και ήδη οι όγκοι που έχουν διακινηθεί αλλά και οι πιέσεις που ασκούνται είναι σημαντικές.
Επειδή δεν έχει αποσαφηνιστεί ποια θα είναι η τιμή με βάση την οποία θα επιβληθεί ο φόρος υπεραξίας το μηδέν ή η τιμή εκκίνησης των warrants - η λογική λέει ότι θα είναι η τιμή εκκίνησης - οι εγχώριοι κυρίως επενδυτές πουλάνε για να αποφύγουν την φορολογία 15%.
Τα warrants σήμερα δέχτηκαν πιέσεις, αν και της Alpha Bank παρ' ότι έφτασε να χάνει 5,41%, εντούτοις έκλεισε χωρίς μεταβολή στα 1,11 ευρώ με 8,48 εκατ. τεμάχια. Της Εθνικής έχασε το -3,73% της αξίας του, ενώ της Πειραιώς έχασε -2,94%.
O Γενικός Δείκτης έχασε από χθες τα επίπεδα των 1.150 μονάδων για πρώτη φορά από τις 21 Νοεμβρίου, συμπληρώνοντας πέντε σερί πτωτικές συνεδριάσεις με απώλειες -4,50%, ο FTSE 25 χάνει -4,29% και ο τραπεζικός δείκτης -5,02%.
Η ζώνη των 1.150 μονάδων ασφαλώς είναι κρίσιμη τόσο από πλευράς τεχνικής εικόνας, όσο και από άποψη ψυχολογίας της αγοράς, οπότε η απώλειά τους δεν είναι θετική εξέλιξη. Σήμερα έγινε απόπειρα επανάκτησής τους, όμως δεν υπήρξαν δυνάμεις να κρατηθούν, παρ' ότι στις δημοπρασίες έγινε νέα προσπάθεια.
Πλέον, έχουν γίνει δύο κλεισίματα κάτω από τις 1.150 μονάδες και η αυριανή συνεδρίαση ασφαλώς είναι κρίσιμη, καθώς μιλάμε για το "φίλτρο" των τριών ημερών, που ξεκαθαρίζει τα πράγματα συνήθως.
Αν ανακτηθεί άμεσα η περιοχή των 1.150 μονάδων, τότε θα οριοθετήσουν τα χαμηλά επίπεδα της αγοράς σε αυτή την φάση, αποτρέποντας κίνηση προς τις 1130 και κυρίως 1100 μονάδες.
Αν όμως αύριο και μεθαύριο επιβεβαιωθεί η απώλεια της στήριξης των 1.150 μονάδων, τότε είναι πιθανή η διορθωτική φάση της αγοράς προς τις 1100 μονάδες.
Η περιοχή μεταξύ των 1.130 και 1.230 μονάδων αποτελούν το fair value της αγοράς σε αυτή την συγκυρία.
Δεν υπάρχουν περιθώρια δραματικά μεγάλης πτώσης αλλά ούτε και ισχυρής αντίδρασης.
Το ελληνικό χρηματιστήριο – και ορθά είχαν προβλέψει οι έλληνες τραπεζίτες – εισέρχεται σε φάση τέλματος δηλαδή θα κινείται σε ένα σχετικά περιορισμένο εύρος διακύμανσης.
Ελλείψει καταλυτών η αγορά αναμένει την ολοκλήρωση των stress tests που δεν θα εκπλήξουν, αναμένεται ζημία 4,5 δισ. και βεβαίως την Eurobank που αναμένεται η αμκ των 2 δισ. να είναι επιτυχής.
Στον FTSE 25 επικράτησαν κυρίως πτωτικές τάσεις αλλά χωρίς ακρότητες ή όγκους και χωρίς σημαντικές πρωτοβουλίες που θα άλλαζαν την θολή εικόνα της αγοράς.
Ξεχώρισε θετικά με κέρδη +4,59% η Σωληνουργία Κορίνθου, ο ΟΠΑΠ +3,66%, ο Ελλάκτωρας +2,57%, η Τέρνα Ενεργειακή +2,43%, η ΔΕΗ +2,04% και ο ΟΤΕ +1,63%.
Στον αντίποδα πτωτικά έκλεισαν τίτλοι όπως η Jumbo -4,14%, Μέτκα -2,79%, ΕΥΔΑΠ -1,9%, ΓΕΚ Τέρνα -1,52%, Μυτιληναίος -1,02%. Στο σύνολο της αγοράς 52 μετοχές έκλεισαν με άνοδο έναντι 91 που έκλεισαν με πτώση.
Κινήσεις ξένων στις τράπεζες - Μεγάλες συναλλαγές σε Πειραιώς
Στην Πειραιώς επικεντρώνεται η συναλλακτική δραστηριότητα των ξένων στη σημερινή συνεδρίαση.
Συγκεκριμένα κίνηση 3 εκατ. μετοχών στην Πειραιώς έχει κάνει η Citigroup που σήμερα είναι πωλητής και 2 εκατ. μετοχών η UBS.
Στα warrants της Πειραιώς κίνηση 100 χιλ τεμαχίων έχει κάνει η Goldman Sachs. Στην Alpha Βank κίνηση 60 χιλ. τεμαχίων έχει κάνει η JP Morgan και 250 χιλ. η Societe Generale.
Στο warrant της Alpha Bank η HSBC έχει διακινήσει 260 χιλ τεμάχια, η Goldman 50 χιλ. τεμάχια και η Kepler πρώην Cheuvreux 130 χιλ. τεμάχια.
Πολιτικές και τραπεζικές επισημάνσεις
Η στάση της Τρόικα για ορισμένα ζητήματα, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη. Η επιβολή φόρου στα ακίνητα θα πλήξει ακόμη περισσότερο κτηματαγορά και τράπεζες. Επίσης το ζήτημα των πλειστηριασμών, δυστυχώς αποτελεί πολιτική σπέκουλα. Δηλαδή θα βρεθεί μια φόρμουλα ώστε έως τις ευρωεκλογές να μην τεθεί θέμα και μετά θα απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί και στην πρώτη κατοικία με ελάχιστες εξαιρέσεις. Αυτά για να μην αλληλοκοροϊδευόμαστε.
Πτώση στις τράπεζες -Πιέσεις έως 3,73% στα warrants
Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των τραπεζών, αν και στο τέλος της συνεδρίασης περιορίστηκαν οι πιέσεις και μόνο η Πειραιώς έκλεισε με σημαντική πτώση. Πιέσεις ασκήθηκαν και στα warrants.
Η Εθνική έκλεισε στα 4,15 ευρώ με πτώση -0,48%, όγκο 2 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση στα 9,94 δισ. ευρώ, ενώ έχει P/BV στο 1,9. Θυμίζουμε ότι η τιμή της αμκ ήταν 4,29 ευρώ.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ έκλεισε στα 1,29 ευρώ με πτώση -3,73% και όγκο 1,16 εκατ. τεμάχια.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 0,59 ευρώ με πτώση -0,67% και όγκο 5,34 εκατ. τεμάχια, ενώ αποτιμάται στα 6,44 δισ. ευρώ.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ έκλεισε στα 1,11 ευρώ χωρίς διακύμανση παρ' ότι έχανε έως και -5,41% με όγκο 8,48 εκατ. ευρώ.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 1,45 ευρώ με πτώση -2,68% και όγκο 6,4 εκατ. τεμάχια με κεφαλαιοποίηση 7,35 δισ. ευρώ.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ έκλεισε στα 0,76 ευρώ με πτώση -2,94% και 3,2 εκατ. τεμάχια όγκο.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,5180 ευρώ με πτώση -0,96%, όγκο 1,06 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,83 δισ. ευρώ.
Η Attica Βank έκλεισε στα 0,2450 ευρώ με πτώση -0,81%, όγκο 1,08 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση στα 253 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 14,68 ευρώ με πτώση -0,74% και αποτίμηση στα 294 εκατ. ευρώ.
Μεικτές τάσεις στον FTSE 25
Μεικτές τάσεις ήπιας μορφής καταγράφηκαν σήμερα στο χώρο του FTSE 25, με τα ισχυρά χαρτοφυλάκια να τηρούν στάση αναμονής, εξού και οι περιορισμένοι όγκοι και τζίροι.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 9,35 ευρώ με άνοδο +1,63% και αποτίμηση 4,58 δισ. ευρώ, ενώ έχει κρίσιμο τεχνικό σημείο στήριξης τα 9 ευρώ και αντίστασης τα 10 ευρώ.
Η μετοχή του ΟΠΑΠ έκλεισε στα 9,90 ευρώ με άνοδο +3,66% και αποτίμηση 3,15 δισ. ευρώ, με κρίσιμο τεχνικό σημείο στήριξης τα 8,5 ευρώ και αντίστασης τα 10,2 ευρώ.
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 10,51 ευρώ με άνοδο +2,04% και κεφαλαιοποίηση 2,43 δισ. ευρώ, ενώ έχει τεχνικό σημείο στήριξης τα 10 ευρώ και αντίστασης τα 11,8 ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 7,73 ευρώ με πτώση -0,90% και όγκο 617.000 τεμάχια, με αποτίμηση 2,36 δισ. ευρώ, ενώ έχει κρίσιμα τεχνικά σημεία τα 7,50 ευρώ ως στήριξη και 8,6 ευρώ ως αντίσταση.
Η Coca Cola HBC μετά τη χθεσινή αντίδραση κινήθηκε πτωτικά στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης ενώ στο φινάλε έκλεισε αμετάβλητη στα 19,36 ευρώ, με αποτίμηση 7,09 δισ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας τη μακρά περίοδο κακής εικόνας που έχει. Ο τίτλος έχει διασπάσει καθοδικά τα ψυχολογικά επίπεδα των 20-19,5 ευρώ.
Ο Τιτάνας έκλεισε στα 19,45 ευρώ με πτώση -0,51% και κεφαλαιοποίηση 1,49 δισ. ευρώ.
Η Folli Follie έκλεισε στα 23,91 ευρώ με άνοδο +0,72% και αποτίμηση 1,60 δισ. ευρώ, ενώ η Jumbo έκλεισε για τρίτη σερί συνεδρίαση πτωτικά χάνοντας -4,14% στα 10,88 ευρώ με όγκο 403.000 τεμάχια και αποτίμηση 1,41 δισ. ευρώ.
Η Motor Oil έκλεισε στα 8,53 ευρώ με άνοδο +0,12% και αποτίμηση 944 εκατ. ευρώ, ενώ η ΕΥΔΑΠ που εδώ και καιρό έχει δείξει σημάδια κόπωσης χρηματιστηριακά έκλεισε ακόμη χαμηλότερα στα 7,75 ευρώ με πτώση -1,90% και αποτίμηση 825 εκατ. ευρώ.
Η Μυτιληναίος έκλεισε στα 5,85 ευρώ με πτώση -1,02% και αποτίμηση 683 εκατ. ευρώ, ενώ η Μέτκα έκλεισε στα 11,48 ευρώ με πτώση -2,79% και αποτίμηση 596 εκατ. ευρώ.
Η MIG μετά από 7ήμερο σερί πτώσης με απώλειες -14,74% γύρισε στο φινάλε θετικά, στο +0,50% και στα 0,4010 ευρώ, διακινώντας όγκο 1,38 εκατ. τεμάχια.
Η Τέρνα Ενεργειακή που έχει καλή συμπεριφορά εσχάτως ενώ την την περασμένη - πτωτική για το Χ.Α. - εβδομάδα, ενισχύθηκε άνω του 8% διόρθωσε ενδοσυνεδριακά όμως έκλεισε με νέα άνοδο +2,43% στα 3,79 ευρώ με όγκο 322.000 τεμάχια και αποτίμηση 414 εκατ. ευρώ.
Η Ελλάκτωρ έκλεισε στα 3,19 ευρώ με άνοδο +2,57 ευρώ και κεφαλαιοποίηση 564 εκατ. ευρών, ενώ η Intralot έκλεισε στα 1,85 ευρώ με άνοδο +1,09% και αποτίμηση 294 εκατ. ευρώ.
Η ΕΧΑΕ έκλεισε στα 8,01 ευρώ με άνοδο +1,26% και αποτίμηση 523 εκατ. ευρώ, ενώ η ΓΕΚ Τέρνα έκλεισε στα 3,25 ευρώ με πτώση -1,52% και αποτίμηση 279 εκατ. ευρώ.
Η Frigoglass έκλεισε στα 5,13 ευρώ με πτώση -0,19% και αποτίμηση 259 εκατ. ευρώ, ενώ η Σωλ. Κορίνθου έκλεισε στα 2,05 ευρώ με άνοδο +4,59% και αποτίμηση 254 εκατ. ευρώ.
Η τεχνική εικόνα – Στήριξη 1130-1100 μονάδες, αντίσταση 1200-1230 μονάδες
Τα τεχνικά σημεία στήριξης είναι οι 1100 με 1130 μονάδες.
Τα τεχνικά σημεία αντίστασης είναι οι 1200 και εν συνεχεία οι 1230 μονάδες.
Το πρόβλημα στο χρηματιστήριο είναι οι τράπεζες κυρίως που είναι ακριβές και όχι τόσο οι μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25.
Η αγορά χρήζει προσοχής υπό την έννοια ότι κάποιες μετοχές θα συνεχίσουν ανοδικά, κάποιες θα μείνουν στάσιμες και κάποιες πρέπει ακόμη να υποχωρήσουν.
www.bankingnews.gr
Ο τζίρος αυξημένος σε σχέση με χθες, διαμορφώθηκε στα 105 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 40,2 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων στις τράπεζες και στα warrants ξεπέρασαν τα 28,4 εκατ. τεμάχια.
Ο φόρος υπεραξίας 15% προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στην αγορά και ήδη οι όγκοι που έχουν διακινηθεί αλλά και οι πιέσεις που ασκούνται είναι σημαντικές.
Επειδή δεν έχει αποσαφηνιστεί ποια θα είναι η τιμή με βάση την οποία θα επιβληθεί ο φόρος υπεραξίας το μηδέν ή η τιμή εκκίνησης των warrants - η λογική λέει ότι θα είναι η τιμή εκκίνησης - οι εγχώριοι κυρίως επενδυτές πουλάνε για να αποφύγουν την φορολογία 15%.
Τα warrants σήμερα δέχτηκαν πιέσεις, αν και της Alpha Bank παρ' ότι έφτασε να χάνει 5,41%, εντούτοις έκλεισε χωρίς μεταβολή στα 1,11 ευρώ με 8,48 εκατ. τεμάχια. Της Εθνικής έχασε το -3,73% της αξίας του, ενώ της Πειραιώς έχασε -2,94%.
O Γενικός Δείκτης έχασε από χθες τα επίπεδα των 1.150 μονάδων για πρώτη φορά από τις 21 Νοεμβρίου, συμπληρώνοντας πέντε σερί πτωτικές συνεδριάσεις με απώλειες -4,50%, ο FTSE 25 χάνει -4,29% και ο τραπεζικός δείκτης -5,02%.
Η ζώνη των 1.150 μονάδων ασφαλώς είναι κρίσιμη τόσο από πλευράς τεχνικής εικόνας, όσο και από άποψη ψυχολογίας της αγοράς, οπότε η απώλειά τους δεν είναι θετική εξέλιξη. Σήμερα έγινε απόπειρα επανάκτησής τους, όμως δεν υπήρξαν δυνάμεις να κρατηθούν, παρ' ότι στις δημοπρασίες έγινε νέα προσπάθεια.
Πλέον, έχουν γίνει δύο κλεισίματα κάτω από τις 1.150 μονάδες και η αυριανή συνεδρίαση ασφαλώς είναι κρίσιμη, καθώς μιλάμε για το "φίλτρο" των τριών ημερών, που ξεκαθαρίζει τα πράγματα συνήθως.
Αν ανακτηθεί άμεσα η περιοχή των 1.150 μονάδων, τότε θα οριοθετήσουν τα χαμηλά επίπεδα της αγοράς σε αυτή την φάση, αποτρέποντας κίνηση προς τις 1130 και κυρίως 1100 μονάδες.
Αν όμως αύριο και μεθαύριο επιβεβαιωθεί η απώλεια της στήριξης των 1.150 μονάδων, τότε είναι πιθανή η διορθωτική φάση της αγοράς προς τις 1100 μονάδες.
Η περιοχή μεταξύ των 1.130 και 1.230 μονάδων αποτελούν το fair value της αγοράς σε αυτή την συγκυρία.
Δεν υπάρχουν περιθώρια δραματικά μεγάλης πτώσης αλλά ούτε και ισχυρής αντίδρασης.
Το ελληνικό χρηματιστήριο – και ορθά είχαν προβλέψει οι έλληνες τραπεζίτες – εισέρχεται σε φάση τέλματος δηλαδή θα κινείται σε ένα σχετικά περιορισμένο εύρος διακύμανσης.
Ελλείψει καταλυτών η αγορά αναμένει την ολοκλήρωση των stress tests που δεν θα εκπλήξουν, αναμένεται ζημία 4,5 δισ. και βεβαίως την Eurobank που αναμένεται η αμκ των 2 δισ. να είναι επιτυχής.
Στον FTSE 25 επικράτησαν κυρίως πτωτικές τάσεις αλλά χωρίς ακρότητες ή όγκους και χωρίς σημαντικές πρωτοβουλίες που θα άλλαζαν την θολή εικόνα της αγοράς.
Ξεχώρισε θετικά με κέρδη +4,59% η Σωληνουργία Κορίνθου, ο ΟΠΑΠ +3,66%, ο Ελλάκτωρας +2,57%, η Τέρνα Ενεργειακή +2,43%, η ΔΕΗ +2,04% και ο ΟΤΕ +1,63%.
Στον αντίποδα πτωτικά έκλεισαν τίτλοι όπως η Jumbo -4,14%, Μέτκα -2,79%, ΕΥΔΑΠ -1,9%, ΓΕΚ Τέρνα -1,52%, Μυτιληναίος -1,02%. Στο σύνολο της αγοράς 52 μετοχές έκλεισαν με άνοδο έναντι 91 που έκλεισαν με πτώση.
Κινήσεις ξένων στις τράπεζες - Μεγάλες συναλλαγές σε Πειραιώς
Στην Πειραιώς επικεντρώνεται η συναλλακτική δραστηριότητα των ξένων στη σημερινή συνεδρίαση.
Συγκεκριμένα κίνηση 3 εκατ. μετοχών στην Πειραιώς έχει κάνει η Citigroup που σήμερα είναι πωλητής και 2 εκατ. μετοχών η UBS.
Στα warrants της Πειραιώς κίνηση 100 χιλ τεμαχίων έχει κάνει η Goldman Sachs. Στην Alpha Βank κίνηση 60 χιλ. τεμαχίων έχει κάνει η JP Morgan και 250 χιλ. η Societe Generale.
Στο warrant της Alpha Bank η HSBC έχει διακινήσει 260 χιλ τεμάχια, η Goldman 50 χιλ. τεμάχια και η Kepler πρώην Cheuvreux 130 χιλ. τεμάχια.
Πολιτικές και τραπεζικές επισημάνσεις
Η στάση της Τρόικα για ορισμένα ζητήματα, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη. Η επιβολή φόρου στα ακίνητα θα πλήξει ακόμη περισσότερο κτηματαγορά και τράπεζες. Επίσης το ζήτημα των πλειστηριασμών, δυστυχώς αποτελεί πολιτική σπέκουλα. Δηλαδή θα βρεθεί μια φόρμουλα ώστε έως τις ευρωεκλογές να μην τεθεί θέμα και μετά θα απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί και στην πρώτη κατοικία με ελάχιστες εξαιρέσεις. Αυτά για να μην αλληλοκοροϊδευόμαστε.
Πτώση στις τράπεζες -Πιέσεις έως 3,73% στα warrants
Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των τραπεζών, αν και στο τέλος της συνεδρίασης περιορίστηκαν οι πιέσεις και μόνο η Πειραιώς έκλεισε με σημαντική πτώση. Πιέσεις ασκήθηκαν και στα warrants.
Η Εθνική έκλεισε στα 4,15 ευρώ με πτώση -0,48%, όγκο 2 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση στα 9,94 δισ. ευρώ, ενώ έχει P/BV στο 1,9. Θυμίζουμε ότι η τιμή της αμκ ήταν 4,29 ευρώ.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ έκλεισε στα 1,29 ευρώ με πτώση -3,73% και όγκο 1,16 εκατ. τεμάχια.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 0,59 ευρώ με πτώση -0,67% και όγκο 5,34 εκατ. τεμάχια, ενώ αποτιμάται στα 6,44 δισ. ευρώ.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ έκλεισε στα 1,11 ευρώ χωρίς διακύμανση παρ' ότι έχανε έως και -5,41% με όγκο 8,48 εκατ. ευρώ.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 1,45 ευρώ με πτώση -2,68% και όγκο 6,4 εκατ. τεμάχια με κεφαλαιοποίηση 7,35 δισ. ευρώ.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ έκλεισε στα 0,76 ευρώ με πτώση -2,94% και 3,2 εκατ. τεμάχια όγκο.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,5180 ευρώ με πτώση -0,96%, όγκο 1,06 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,83 δισ. ευρώ.
Η Attica Βank έκλεισε στα 0,2450 ευρώ με πτώση -0,81%, όγκο 1,08 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση στα 253 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 14,68 ευρώ με πτώση -0,74% και αποτίμηση στα 294 εκατ. ευρώ.
Μεικτές τάσεις στον FTSE 25
Μεικτές τάσεις ήπιας μορφής καταγράφηκαν σήμερα στο χώρο του FTSE 25, με τα ισχυρά χαρτοφυλάκια να τηρούν στάση αναμονής, εξού και οι περιορισμένοι όγκοι και τζίροι.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 9,35 ευρώ με άνοδο +1,63% και αποτίμηση 4,58 δισ. ευρώ, ενώ έχει κρίσιμο τεχνικό σημείο στήριξης τα 9 ευρώ και αντίστασης τα 10 ευρώ.
Η μετοχή του ΟΠΑΠ έκλεισε στα 9,90 ευρώ με άνοδο +3,66% και αποτίμηση 3,15 δισ. ευρώ, με κρίσιμο τεχνικό σημείο στήριξης τα 8,5 ευρώ και αντίστασης τα 10,2 ευρώ.
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 10,51 ευρώ με άνοδο +2,04% και κεφαλαιοποίηση 2,43 δισ. ευρώ, ενώ έχει τεχνικό σημείο στήριξης τα 10 ευρώ και αντίστασης τα 11,8 ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 7,73 ευρώ με πτώση -0,90% και όγκο 617.000 τεμάχια, με αποτίμηση 2,36 δισ. ευρώ, ενώ έχει κρίσιμα τεχνικά σημεία τα 7,50 ευρώ ως στήριξη και 8,6 ευρώ ως αντίσταση.
Η Coca Cola HBC μετά τη χθεσινή αντίδραση κινήθηκε πτωτικά στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης ενώ στο φινάλε έκλεισε αμετάβλητη στα 19,36 ευρώ, με αποτίμηση 7,09 δισ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας τη μακρά περίοδο κακής εικόνας που έχει. Ο τίτλος έχει διασπάσει καθοδικά τα ψυχολογικά επίπεδα των 20-19,5 ευρώ.
Ο Τιτάνας έκλεισε στα 19,45 ευρώ με πτώση -0,51% και κεφαλαιοποίηση 1,49 δισ. ευρώ.
Η Folli Follie έκλεισε στα 23,91 ευρώ με άνοδο +0,72% και αποτίμηση 1,60 δισ. ευρώ, ενώ η Jumbo έκλεισε για τρίτη σερί συνεδρίαση πτωτικά χάνοντας -4,14% στα 10,88 ευρώ με όγκο 403.000 τεμάχια και αποτίμηση 1,41 δισ. ευρώ.
Η Motor Oil έκλεισε στα 8,53 ευρώ με άνοδο +0,12% και αποτίμηση 944 εκατ. ευρώ, ενώ η ΕΥΔΑΠ που εδώ και καιρό έχει δείξει σημάδια κόπωσης χρηματιστηριακά έκλεισε ακόμη χαμηλότερα στα 7,75 ευρώ με πτώση -1,90% και αποτίμηση 825 εκατ. ευρώ.
Η Μυτιληναίος έκλεισε στα 5,85 ευρώ με πτώση -1,02% και αποτίμηση 683 εκατ. ευρώ, ενώ η Μέτκα έκλεισε στα 11,48 ευρώ με πτώση -2,79% και αποτίμηση 596 εκατ. ευρώ.
Η MIG μετά από 7ήμερο σερί πτώσης με απώλειες -14,74% γύρισε στο φινάλε θετικά, στο +0,50% και στα 0,4010 ευρώ, διακινώντας όγκο 1,38 εκατ. τεμάχια.
Η Τέρνα Ενεργειακή που έχει καλή συμπεριφορά εσχάτως ενώ την την περασμένη - πτωτική για το Χ.Α. - εβδομάδα, ενισχύθηκε άνω του 8% διόρθωσε ενδοσυνεδριακά όμως έκλεισε με νέα άνοδο +2,43% στα 3,79 ευρώ με όγκο 322.000 τεμάχια και αποτίμηση 414 εκατ. ευρώ.
Η Ελλάκτωρ έκλεισε στα 3,19 ευρώ με άνοδο +2,57 ευρώ και κεφαλαιοποίηση 564 εκατ. ευρών, ενώ η Intralot έκλεισε στα 1,85 ευρώ με άνοδο +1,09% και αποτίμηση 294 εκατ. ευρώ.
Η ΕΧΑΕ έκλεισε στα 8,01 ευρώ με άνοδο +1,26% και αποτίμηση 523 εκατ. ευρώ, ενώ η ΓΕΚ Τέρνα έκλεισε στα 3,25 ευρώ με πτώση -1,52% και αποτίμηση 279 εκατ. ευρώ.
Η Frigoglass έκλεισε στα 5,13 ευρώ με πτώση -0,19% και αποτίμηση 259 εκατ. ευρώ, ενώ η Σωλ. Κορίνθου έκλεισε στα 2,05 ευρώ με άνοδο +4,59% και αποτίμηση 254 εκατ. ευρώ.
Η τεχνική εικόνα – Στήριξη 1130-1100 μονάδες, αντίσταση 1200-1230 μονάδες
Τα τεχνικά σημεία στήριξης είναι οι 1100 με 1130 μονάδες.
Τα τεχνικά σημεία αντίστασης είναι οι 1200 και εν συνεχεία οι 1230 μονάδες.
Το πρόβλημα στο χρηματιστήριο είναι οι τράπεζες κυρίως που είναι ακριβές και όχι τόσο οι μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25.
Η αγορά χρήζει προσοχής υπό την έννοια ότι κάποιες μετοχές θα συνεχίσουν ανοδικά, κάποιες θα μείνουν στάσιμες και κάποιες πρέπει ακόμη να υποχωρήσουν.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών