Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η πρόταση του Τσίπρα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θα αποδώσει – Θα βρει όμως πρόσφορο έδαφος στο μέλλον… – Το φαινόμενο της Τζάκρη θα επαναληφθεί…

Η πρόταση του Τσίπρα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θα αποδώσει – Θα βρει όμως πρόσφορο έδαφος στο μέλλον… – Το φαινόμενο της Τζάκρη θα επαναληφθεί…
Οι διπλές, ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές, εκλογές του Μαΐου θα αποδειχθούν καταλύτης ραγδαίων εξελίξεων στο εσωτερικό των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.
Tο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, γι’ αυτό και ξεκίνησε από τώρα τα καλέσματα των διαφυγόντων δυνάμεων των δύο κομμάτων.
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Αυγή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, άνοιξε παράθυρο συνεργασίας με τους βουλευτές της πλειοψηφίας που θα αποφασίσουν να αλλάξουν στρατόπεδο.
«Ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ είναι λογικό να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Οι βουλευτές του καλούνται να είναι όχι μόνο μνημονιακοί, αλλά και δεκανίκια της πιο ακραίας δεξιάς κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος. Σε κάθε περίπτωση όσοι αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας, παρά τις επιθέσεις του συστήματος της μνημονιακής διαπλοκής, που θα είναι σφοδρές όπως φάνηκε και στην περίπτωση της Θεοδώρας Τζάκρη, θα έχουν την πλατιά αποδοχή της λαϊκής βάσης, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που τους εξέλεξαν και δεν αντέχουν άλλο», ανέφερε.
Το κάλεσμα αυτό δεν θα έχει θετική υποδοχή άμεσα. Και αυτό γιατί ακόμη ο κυβερνητικός σχηματισμός στηρίζεται από τους Ευρωπαίους.
Ωστόσο στο μέλλον, με ορόσημο τις διπλές εκλογές του Μαΐου, όταν και θα είναι το πρώτο κρας τεστ της συγκυβέρνησης, δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν οι φυγόκεντρες δυνάμεις, ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται μέρα με τη μέρα με τον πρόεδρο του, Ευάγγελο Βενιζέλο να δείχνει ανήμπορος να συσπειρώσει την παράταξη.
Ο αντίπαλος του, ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει απορροφήσει όλη σχεδόν την εκλογική του δύναμη, ενώ βολιδοσκοπεί το τελευταίο διάστημα και τους μηχανισμούς στην κρατική μηχανή, τους οποίους το ΠΑΣΟΚ έχτιζε επί τρεις δεκαετίες.
Μόλις, λοιπόν, επιβεβαιωθεί και εκλογικά η μεγάλη μετακίνηση της μάζας, οι βουλευτές του Βενιζέλου, προφανώς και θα «εγκαταλείψουν» το ακυβέρνητο βυθιζόμενο καράβι.
Οι περιπτώσεις της Θ. Τζάκρη αναμένεται να πολλαπλασιαστούν, με το ΠΑΣΟΚ να μετρά τα κουκιά προσπαθώντας να μπει στη Βουλή.
Έτσι η πρόταση του Τσίπρα θα εμφανιστεί πιο επίκαιρη από ποτέ. Όσοι θα προτιμήσουν να διασώσουν την πολιτική τους παρουσία θα καταψηφίσουν τα όποια νέα μέτρα έλθουν και θα θέσουν υπό σοβαρή αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη της κυβέρνησης Σαμαρά.
Οι κόλποι τότε της Κουμουνδούρου θα είναι ανοιχτοί για τον εναγκαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ με το βαθύ «πράσινο» κράτος και τους «έτοιμους μηχανισμούς» του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης