Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

«Ταφόπλακα» στα σενάρια επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση - Κουβέλης: Δεν υπάρχει καμία λογική – Φύγαμε από την συγκυβέρνηση γιατί δεν εξασφαλιζόταν κοινός συνεργατικός τόπος…

«Ταφόπλακα» στα σενάρια επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση - Κουβέλης: Δεν υπάρχει καμία λογική – Φύγαμε από την συγκυβέρνηση γιατί δεν εξασφαλιζόταν κοινός συνεργατικός τόπος…
Οριστικό «τέλος» στα σενάρια επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση βάζει ο Φώτης Κουβέλης, του οποίου οι σημερινές δηλώσεις αποτελούν ταφόπλακα στις αξιώσεις της βουλευτή της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
«Δεν έχει καμία λογική να επανέλθει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση και με μια νέα προγραμματική συμφωνία, όπως ακούστηκε» διαμήνυσε χαρακτηριστικά, ο Φώτης Κουβέλης, από την Καβάλα, όπου και βρίσκεται.
Παράλληλα, όσον αφορά τους λόγους στήριξης της κυβέρνησης το 2012, υπογράμμισε πως «όταν αποφασίσαμε τον Ιούνιο του 2012 να στηρίξουμε την κυβέρνηση το κάναμε γιατί θέλαμε να δώσουμε λύση για τη χώρα και την κοινωνία. Να εξασφαλιστεί η αναγκαία πολιτική σταθερότητα, να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη και το ευρώ και να μην οδηγηθεί σε τυπική χρεοκοπία, διότι η ουσιαστική χρεοκοπία είχε επέλθει».
Σκιαγραφώντας τις συνθήκες εξόδου της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, ο Φ. Κουβέλης διέτεινε πως «δεν εξασφαλίζονταν ο κοινός συνεργατικός κυβερνητικός τόπος και η κυβέρνηση λειτουργούσε ως μονοκομματική κυβέρνηση, ενώ στηρίζονταν και είχε συγκροτηθεί από τρεις πολιτικές δυνάμεις».
«Η ΔΗΜΑΡ για τις πολιτικές της επιλογές, τις πολιτικές της αποφάσεις έχει ένα κριτήριο: η άσκηση της πολιτικής για το συμφέρον της χώρα και της κοινωνίας. Μιας πολιτικής που είναι δυνατόν να οδηγήσει στην διέξοδο από τα αδιέξοδα στα οποία σήμερα βρίσκεται η Ελλάδα και η ελληνική κοινωνία» κατέληξε ο Φώτης Κουβέλης.


Μπακογιάννη (ΝΔ): Να επιστρέψει στην κυβέρνηση η Δημοκρατική Αριστερά
Την αναταραχή που επικρατεί στα επιτελεία και στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπό τις απειλές βουλευτών της συγκυβέρνησης που απειλούν να μην ψηφίσουν κρίσιμα νομοσχέδια (φόρος ακινήτων, πλειστηριασμοί) και συνεπώς να οδηγήσουν στην πτώση της κυβέρνησης αποτυπώνει η σημερινή έκκληση της βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη να επιστρέψει στην κυβέρνηση η Δημοκρατική Αριστερά.
Μιλώντας στο Real Fm, η κα.Μπακογιάννη υποστήριξε ότι τάσσεται υπέρ της επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση και σε αυτό το πλαίσιο καλεί τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.
«Είμαστε σε μία κρίσιμη στιγμή, σε μια δύσκολη στιγμή, σε μια διπλά δύσκολη, θα έλεγα. Από τη μία μεριά η κυβέρνηση αυτή πρέπει να στηριχθεί διότι αν κάτι προέκυψε σαφώς από τη συζήτηση στη Βουλή είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε θέση να καταθέσει εναλλακτική, αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης της χώρας. Άρα αυτό με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε αυτή η κυβέρνηση να στηριχθεί και να προχωρήσει και να είναι αποτελεσματικότερη στο έργο που έχει κληθεί να φέρει εις πέρας. Αυτό απαιτεί κατά τη γνώμη μου πολιτικές κινήσεις» υποστήριξε χαρακτηριστικά η κα.Μπακογιάννη.
«Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να αναλάβει μια πολιτική πρωτοβουλία καλώντας τη ΔΗΜΑΡ, η οποία είναι η αριστερά της ευθύνης κατά τη γνώμη μου, σε μία συζήτηση μιας νέας προγραμματικής συμφωνίας. Η κυβέρνηση αυτή χρειάζεται μεγαλύτερη πλειοψηφία και χρειάζεται μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτό μπορεί να γίνει καλώντας τον κ. Κουβέλη σε μία συζήτηση για μία συμμετοχή στην κυβέρνηση, της ΔΗΜΑΡ, και για μία προγραμματική συμφωνία η οποία θα μπορούσε να μας οδηγήσει για την επόμενη διετία» τόνισε η κα.Μπακογιάννη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης