Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

«Θα κάνουμε τα… πάντα για μία ισχυρή ανάκαμψη» το μήνυμα της νέας επικεφαλής της Fed, Janet Yellen ενώπιον της Γερουσίας των ΗΠΑ - «Ναι» στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων – «Οι τράπεζες χρήζουν ποιοτικότερων κεφαλαίων»

tags :
 «Θα κάνουμε τα… πάντα για μία ισχυρή ανάκαμψη» το μήνυμα της νέας επικεφαλής της Fed, Janet Yellen ενώπιον της Γερουσίας των ΗΠΑ - «Ναι» στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων – «Οι τράπεζες χρήζουν ποιοτικότερων κεφαλαίων»
(upd)«Η προώθηση μίας ισχυρής οικονομικής ανάκαμψης αποτελεί δέσμευσή μας» ήταν η πρώτη φράση της Janet Yellen, επικείμενης επικεφαλής της Federal Reserve, ενώπιον της Γερουσίας των ΗΠΑ.
Επιχειρώντας να λάβει το επίσημο «χρίσμα» από την Γερουσία των ΗΠΑ, η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Fed υπεραμύνθηκε όπως και αναμενόταν, το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, τονίζοντας πως τα οφέλη ισοσκελίζουν το κόστος από την παρατεταμένη «χαλαρή» νομισματική πολιτική.
«Η νομισματική πολιτική δεν δύναται να είναι αιανή χαλαρή. Θα εξαρτηθεί από τα μακροοικονομικά μεγέθη» διευκρίνισε επιπλέον.
«Όσο περισσότερο συνεχίζεται το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, τόσο περισσότερο πρέπει να ανησυχούμε» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τις τράπεζες και ενόψει μάλιστα, των stress test, διαμήνυσε πως οι αμερικανικές τράπεζες θα πρέπει να αποκτήσουν τόσο περισσότερα, όσο και ποιοτικότερα κεφάλαια.

Το... περίγραμμα της ομιλίας της
Με σθένος υπερασπίζεται το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της Fed, το QE, η Janet Yellen, διάδοχος του Ben Βernanke στο τιμόνι της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.
Η μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας θα καταθέσει στην επιτροπή της Γερουσίας για το τραπεζικό σύστημα, στο πλαίσιο των διαδικασιών έγκρισης της υποψηφιότητάς της.
Στην επιτροπή την πλειοψηφία κατέχουν οι Δημοκρατικοί που την στηρίζουν απόλυτα, ενώ δεν αποκλείεται να λάβει θετική ψήφο και από κάποιους Ρεπουμπλικανούς.
Η Yellen, αποτελεί προσωπική επιλογή του Αμερικανού προέδρου B. Obama και είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία της Fed.
Σύμφωνα με σημεία της σημερινής της ομιλίας τα οποία διέρρευσαν χθες,  δήλωσε πως το μη δημοφιλές και αντισυμβατικό μέτρο της Fed, το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων αποτελεί τον "καλύτερο τρόπο για την ομαλοποίηση και κατ' επέκταση σταθεροποίηση της αμερικανικής οικονομίας".
"Θεωρώ ότι η στήριξη της ανάκαμψης στην τρέχουσα συγκυρία αποτελεί την πιο ασφαλή προσέγγιση για επιστροφή της οικονομίας στην ομαλοποίηση", τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια.
"Η αμερικανική οικονομία και οι αμερικανικές τράπεζες έχουν  διανύσει πολύ δρόμο και πλέον έχουν αφήσει στο παρελθόν τις σκοτεινές ημέρες της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης", ανέφερε επίσης η Yellen.
Ταυτόχρονα έσπευσε να προειδοποιήσει πως "σημαντική είναι και η δουλειά που πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα".
Η Yellen δήλωσε πως στηρίζει με κάθε τρόπο τη δέσμευση της Fed για διαφάνεια, ενώ αναφερόμενη στην αμερικανική αγορά κατοικίας, αναγνώρισε πως πλέον "γυρίζει σελίδα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης