Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Bank of America Merrill Lynch: Επενδυτές... δεν έχετε δει ακόμα τίποτα στις αγορές! Η άνοδος θα συνεχιστεί! Οverweight για τις μετοχές δηλώνει το 52% των fund managers - Στα ύψη το ενδιαφέρον για την Ευρώπη και τα small-caps

Bank of America Merrill Lynch: Επενδυτές... δεν έχετε δει ακόμα τίποτα στις αγορές! Η άνοδος θα συνεχιστεί! Οverweight για τις μετοχές δηλώνει το 52% των fund managers - Στα ύψη το ενδιαφέρον για την Ευρώπη και τα small-caps
"Επενδυτές... ακόμη δεν έχετε δει τίποτα! Οι διεθνείς αγορές μπορεί να φλερτάρουν διαρκώς με ιστορικά υψηλά, ωστόσο οι fund managers αναμένουν ακόμη περισσότερα κέρδη, στη σκιά της συνεχιζόμενης ισχυροποίησης της παγκόσμιας οικονομίας!".
Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η Bank of America Merrill Lynch, μέσω της σχετικής μελέτης που πραγματοποίησαν για τον μήνα Νοέμβριο.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, το 67% των ερωτηθέντων αναμένει περαιτέρω ισχυροποίηση της παγκόσμιας ανάπτυξης το 2014. Το εν λόγω ποσοστό είναι υψηλότερο κατά 13% από τον αμέσως προηγούμενο μήνα, Οκτώβριο.
"Οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι (bullish)", δηλώνει χαρακτηριστικά ο Michael Hartnett, στρατηγικός αναλυτής της Bank of America Merrill Lynch, κληθείς να σχολιάσει τα ευρήματα της νέας αυτής έκθεσης.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, μόνο ένα μικρό ποσοστό των επενδυτών εκτιμά πως οι μετοχές είναι υπερτιμημένες. Αντίθετα, ποσοστό ίσο με 52% των fund managers δηλώνει overweight για τις μετοχές.
Εστιάζοντας στην Ευρώπη, η Bank of America Merrill Lynch σημειώνει πως το 59% των επενδυτών δηλώνει αισιόδοξο για τις μετοχές, προβλέποντας περαιτέρω ισχυροποίηση των εταιρικών κερδών το 2014. Το αντίστοιχο ποσοστό ένα μήνα πριν δεν ξεπερνούσε το 49%. Κατά τα ίδια στοιχεία, η πλειοψηφία των fund managers θεωρεί πως οι ευρωπαϊκές μετοχές παραμένουν ακόμη υποτιμημένες σε σχέση με τις αντίστοιχες αμερικανικές.
Εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο της έκθεσης είναι και το εξής: Οι επενδυτές έχουν αυξήσει το ενδιαφέρον τους για τα small-caps, ήτοι τις εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως το ποσοστό των fund managers που προβλέπει υπεραπόδοση των εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης (large-caps) έχει μειωθεί κατά 10%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης