Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Αμερικανικό σχέδιο για τον μεγάλο σχηματισμό με ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με πρόσωπο κοινής αποδοχής – Θα δοκιμαστεί για έσχατη φορά ο Σαμαράς, οριστικά εκτός ο Καραμανλής, τελειώνει και ο Βενιζέλος – H Χρυσή Αυγή 3o κόμμα σε ρόλο «αξιωματικής αντιπολίτευσης»

 Αμερικανικό σχέδιο για τον μεγάλο σχηματισμό με ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με πρόσωπο κοινής αποδοχής – Θα δοκιμαστεί για έσχατη φορά ο Σαμαράς, οριστικά εκτός ο Καραμανλής, τελειώνει και ο Βενιζέλος – H Χρυσή Αυγή 3o κόμμα σε ρόλο «αξιωματικής αντιπολίτευσης»
Αμερικανικό σχέδιο, το οποίο επεξεργάζονται κύκλοι του State Department με επίκεντρο Βαλκάνια και Νοτιοανατολική Ευρώπη βρίσκεται σε διαδικασία ζύμωσης με βάση σημαίνουσα πολιτική πηγή. 
Με βάση αυτό το σχέδιο – το οποίο δεν είναι σαφές αν αποτελεί και την επίσημη αμερικανική θέση – τους επόμενους μήνες θα υπάρξει η μεγάλη ανατροπή στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα θα προωθηθεί η ιδέα του μεγάλου σχηματισμού μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που είναι το παλαιό μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ που έχει καταρρεύσει.
Με βάση αυτό το σχέδιο θα δοθεί μια ύστατη τελευταία ευκαιρία στον Σαμαρά έως τις επερχόμενες ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές να προβεί στην μεγάλη ανατροπή και αν τα καταφέρει θα έχει τον πρώτο λόγο στις εξελίξεις αν δεν τα καταφέρει ο Σαμαράς τελειώνει.
Με βάση το καλό σενάριο ο Σαμαράς παραμένει πρωθυπουργός με τον Τσίπρα να στηρίζει τον νέο κυβερνητικό σχήμα.
Να σημειωθεί ότι το αμερικανικό στοιχείο μετά τις δηλώσεις Τσίπρα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στο Τέξας των ΗΠΑ, θεωρεί ότι είναι «συστημικός παίκτης της ελληνικής πολιτικής σκηνής».
Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ από το δόγμα έξω το μνημόνιο και έξω από το ευρώ στο δόγμα «είμαστε καλύτερα στο ευρώ» άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι ξένοι παράγοντες αντιλαμβάνονται τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όχι το αναρχικό κόμμα του 3% αλλά το κόμμα που έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό.
Με βάση όμως το κακό σενάριο που ο Σαμαράς αποτυγχάνει να αλλάξει την εικόνα της οικονομίας δεν θα ηγείται το νέου μεγάλου σχηματισμού μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Θα προτιμηθεί πολιτικός κοινής αποδοχής.
Να σημειωθεί ότι δεν παίζει ο Κ. Καραμανλής και αυτό είναι οριστικό, ούτε φθαρμένες πολιτικές προσωπικότητες που κυβέρνησαν τύπου Σημίτη.
Με βάση το σχέδιο του αμερικανικού παράγοντα θεωρούν ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι το τρίτο κόμμα και θα εκτελεί άτυπα χρέη «αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Οι αμερικανοί δεν ανησυχούν τόσο όσο οι ευρωπαίοι για την άνοδο της Χρυσής Αυγής.
Για το ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι επωμίζεται όλο το βάρος της κυβερνητικής δυσφορίας και η συρρίκνωση του είναι δεδομένη.
Μάλιστα δεν αποκλείουν ότι το πολιτικό μέλλον του Βενιζέλου να τελειώνει προσεχώς αν και οι ευρωπαίοι συνεχίζουν να τον στηρίζουν γιατί έχει κρατήσει μια ξεκάθαρα φιλική μνημονιακή στάση.
Ο καιρός γαρ εγγύς λοιπόν….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης