Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

UBS: Αντιμέτωπο με δύο δοκιμασίες το ευρώ αυτή την εβδομάδα - Κίνδυνος υπονόμευσης των αποφάσεων της ΕΚΤ από τους «αντάρτες» Weidmann, Asmussen, Nowotny - Εν αναμονή των τελικών στοιχείων για τον πληθωρισμό

tags :
UBS: Αντιμέτωπο με δύο δοκιμασίες το ευρώ αυτή την εβδομάδα - Κίνδυνος υπονόμευσης των αποφάσεων της ΕΚΤ από τους «αντάρτες» Weidmann, Asmussen, Nowotny - Εν αναμονή των τελικών στοιχείων για τον πληθωρισμό
Με δύο δοκιμασίες θα βρεθεί αντιμέτωπο το ευρώ αυτή την εβδομάδα, στον απόηχο της απόφασης της ΕΚΤ να μειώσει το βασικό επιτόκιο στο 0,25% και την ώρα που ενισχύονται οι φόβοι για περαιτέρω «χαλάρωσης» της νομισματικής της πολιτικής, αν δεν αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος αποπληθωρισμού, σύμφωνα με τη UBS.
Αν η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου θα ανακάμψει, θα εξαρτηθεί από δύο τεστ την εβδομάδα που διανύουμε.
Καταρχήν, τα μέλη της ΕΚΤ, Weidmann, Asmussen και Nowotny αναμένεται να μιλήσουν τις επόμενες 36 ώρες.
Οι ομιλίες τους αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς σύμφωνα με άρθρο των Financial Times και οι τρεις ψήφισαν κατά της μείωσης του επιτοκίου στο 0,25%.
Συνολικά έξι μέλη διαφώνησαν με την απόφαση.
Ο κίνδυνος τώρα κρύβεται στις δημόσιες τοποθετήσεις των αξιωματούχων που διαφώνησαν με την απόφαση.
Αν το κάνουν αυτό, ενδεχομένως θα υπονομευθεί η αξιοπιστία των αποφάσεων της ΕΚΤ και αυτό να οδηγήσει σε άνοδο του ευρώ, εξηγεί η ελβετική τράπεζα.
Δεύτερον, το selloff στο ευρώ, το οποίο άρχισε στις 31 Οκτωβρίου, προκλήθηκε από τον χαμηλό πληθωρισμό.
Αυτή την εβδομάδα, αναμένονται τα τελικά στοιχεία για τον πληθωρισμό Οκτωβρίου στην ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης