Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Μακραίνει η λίστα των αναλυτών που προβλέπουν χορήγηση νέας ρευστότητας προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες - Capital Economics: Έρχεται τρίτος γύρος φθηνών 3ετών δανείων (LTROs) από την ΕΚΤ - Πνίγει την Ευρωζώνη η ανεργία

Μακραίνει η λίστα των αναλυτών που προβλέπουν χορήγηση νέας ρευστότητας προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες - Capital Economics: Έρχεται τρίτος γύρος φθηνών 3ετών δανείων (LTROs) από την ΕΚΤ - Πνίγει την Ευρωζώνη η ανεργία
Ολοένα και μακραίνει ο κατάλογος των αναλυτών που στοιχηματίζουν σε νέο γύρο χορήγησης ρευστότητας προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεδομένων των συνεχών προκλήσεων που απειλούν την ευρωπαϊκή οικονομία.
"Η ΕΚΤ θα αναλάβει σύντομα δράση. Πιθανότατα θα υλοποιήσει ένα νέο, τρίτο πρόγραμμα φθηνών 3ετών δανείων (LTROs) προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες", υποστηρίζει η Capital Economics, σε νέα σημερινή έκθεσή της "Euro-zone inflation plunges to a four-year low", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Σύμφωνα με την Capital Economics, οι πληγές για την Ευρωζώνη είναι πολλές και χρήζουν άμεσης επούλωσης. Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζει για τη συνεχιζόμενη ισχυροποίηση του ευρώ, αλλά και την ραγδαία άνοδο των ποσοστών ανεργίας στα κράτη μέλη.
"Η αγορά εργασίας στην Ευρωζώνη παραμένει ακόμη εξαιρετικά αδύναμη", τονίζεται μεταξύ άλλων στη νέα αυτή έκθεση. "Η ανεργία δεν θα μειωθεί άμεσα", σημειώνεται.
Κατά την Capital Economics, η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι τόσο εύθραυστη, που απευθείας κορυφώνονται οι πιέσεις προς την ΕΚΤ να αναλάβει πρόσθετη δράση.
"Σχεδόν βέβαιος είναι ένας νέος, τρίτος γύρος χορήγησης φθηνών τριετών δανείων (LTROs) προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες από την ΕΚΤ στις αρχές του 2014", όπως προβλέπουν στο ίδιο μήκος κύματος 44 αναλυτές που συμμετείχαν σε νέα δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters, την οποία παρουσίασε χθες το www.bankingnews.gr.
Ειδικότερα, οι αναλυτές αναμένουν πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σύντομα θα χορηγήσει άλλη μια ένεση ρευστότητας στις τράπεζες της Ευρωζώνης. Οι 44 από τους 59 συμμετέχοντες, στη δημοσκόπηση αυτή, εκτίμησαν ότι η ΕΚΤ θα διοχετεύσει περισσότερη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα, πιθανόν στις αρχές του 2014, για να τονώσει την εύθραυστη ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, η ΕΚΤ δεν αναμένεται να μεταβάλλει το βασικό της επιτόκιο δανεισμού. Η πλειοψηφία των αναλυτών δεν αναμένει μεταβολές τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2015.
Mε τη σειρά της και η Citigroup τάσσεται υπέρ της λήψης νέων αντισυμβατικών μέτρων από την πλευρά της ΕΚΤ, με στόχο τη στήριξη της ρευστότητας των ευρωπαϊκών τραπεζών. Κατά τη Citigroup, είναι πιθανός ένας νέος τρίτος γύρος χορήγησης φθηνών τριετών δανείων (LTROs) προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες περί τον Μάρτιο του 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης